Söndag 25 Jul
Stockholm

"Inget guld - då har jag gjort för få mål"

Oscar Hiljemark, en av de unga spelare som varit tongivande för Elfsborg i år.
1 av 3
Oscar Hiljemark, en av de unga spelare som varit tongivande för Elfsborg i år. Foto: Bildbyrån
Lasse Nilsson vill göra tillräckligt många mål för att ta laget till SM-guld.
2 av 3
Lasse Nilsson vill göra tillräckligt många mål för att ta laget till SM-guld. Foto: Bildbyrån
Elfsborg har kvar att möta Helsingborg på hemmaplan. Det förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till HIF.
3 av 3
Elfsborg har kvar att möta Helsingborg på hemmaplan. Det förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till HIF. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Lasse Nilsson gick mållös från planen mot Kalmar men ser positivt på spurtduellen mellan Elfsborg och Helsingborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Svårt att spela dubbelt

Av de fem senaste svenska mästarna är det bara Kalmar FF (2008) som samtidigt som guldstriden spelat i Europa. Laget mötte belgiska Gent och sedan holländska Feyenoord i dubbelmöten hösten 2008, en höst som avslutades med att klubben tog SM-guld, tätt följda av Elfsborg.

Blir Helsingborg det andra laget att klara av det dubbla matchandet eller går Elfsborg segrande ur toppduellen?

BORÅS. Han återvände till Elfsborg för att bli den skyttekung laget behövde. Hittills har Lasse Nilsson smällt in åtta baljor i allsvenskan. Kan han ta sitt lag hela vägen till SM-guld?

– Förhoppningsvis gör jag tillräckligt många för guld. Tar vi inte guldet har jag gjort för få, säger den landslagsmeriterade anfallaren till Nyheter24.

Vad talar för er i toppstriden?

– Vi har varit stabila mot slutet och kommer inte att tappa mycket poäng. Det kommer nog inte Helsingborg heller, men det är klart att det är en fördel att vi har kvar dem på hemmaplan.

"Roligare med SM-guld än Europa League-gruppspel"

Serieledande Helsingborg är till skillnad från Elfsborg kvar i Europa League där de i playoffrundan ställs mot belgiska Standard Liége. Men skyttekungen tror inte att det är till skåningarnas nackdel, i alla fall inte mentalt.

– Det skulle möjligtvis vara om de drabbas av lite småskador och att de matchas för tufft, säger 29-årige Lasse Nilsson.

Han tror dock att spelarna innerst inne prioriterar allsvenskan, även om han påpekar hur viktigt Europaspel är för klubbarna.

– Som spelare vill man vinna titlar, det är roligare att vinna allsvenskan än att gå till gruppspel i Europa League, säger Nilsson.

"Kanske bra om de unga matchas mindre"

Elfsborg har under året fått se flera unga spelare slå igenom i a-laget, något som varit en bidragande orsak till att klubben är med och slåss i toppen. Spelare som Oscar Hiljemark och Niklas Hult har stundtals dominerat.

– De unga spelarna är viktiga för oss men de har fått en liten dipp den senaste tiden. Kanske vore det bra om de matchas lite mindre och sen kommer tillbaka när vi verkligen behöver dem, avslutar Lasse Nilsson, anfallaren alla guliganer hoppas avgör allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela