Onsdag 4 Aug
Stockholm

"Teteh" Bangura klar för turkisk klubb

Det blev bara en halv allsvensk säsong för Ibrahim "Teteh" Bangura.
1 av 3
Det blev bara en halv allsvensk säsong för Ibrahim "Teteh" Bangura. Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX
"Teteh" och Mohamed Bangura har varit allsvenskans hetaste villebråd i sommar.
2 av 3
"Teteh" och Mohamed Bangura har varit allsvenskans hetaste villebråd i sommar. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Frågan är nu om även landsmannen och namnen Mohamed lämnar AIK.
3 av 3
Frågan är nu om även landsmannen och namnen Mohamed lämnar AIK. Foto:

En av "The Banguras" lämnar AIK för turkiska Bursaspor. Mohamed är ensam kvar i Stockholm efter att "Teteh" flyttat till Turkiet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Den ständiga rykteskarusellen

Det dröjde inte länge innan Ibrahim "Teteh" Banguras succé i allsvenskan gav eko runtom i världen, eller åtminstone i världens medier. Han benämndes som "den nye Drogba" i England, scoutades av Sir Alex Fergusons bror Martin och har varit på väg till i stort sett alla större ligor i Fotbollseuropa.

Till slut blev det ändå den turkiska ligan och Bursaspor för Bangura. Även spanska Mallorca ska dock ha varit med i budgivningen mot slutet av affären.

STOCKHOLM. Ibrahim "Teteh" Bangura har gjort sitt i AIK. På måndagen blev stjärnan klar för turkiska Bursaspor. Enligt uppgifter hamnar prislappen på cirka 26 miljoner kronor. AIK bekräftar affären på sin hemsida.

– Han är ju självklart väldigt glad. Han kommer till en väldigt stor klubb som har spelat i Champions League de senaste säsongerna, säger spelarens agent Patrick Mörk till Nyheter24.

I Bursaspor spelar redan förre IFK Göteborg-mittfältaren Gustav Svensson. Andra kända spelare är engelske målvakten Scott Carson och argentinske mittfältaren Federico Insúa. Laget vann den turkiska ligan senast 2010.

– Klubbarna kom överens under eftermiddagen. Men än är inte kontraktet med Bangura och Bursaspor klart. Men det är mer eller mindre bara detaljer som återstår och sen en läkarundersökning, säger Mörk, som tror att liraren förmodligen kommer lämna Stockholm redan under måndagskvällen.

Här är det mesta av det bästa från Bangura i Sverige:

Kommentera
Kopiera länk
Dela