Christian Järdler och hans Halmstad har haft all anledning att deppa.
1 av 7
Christian Järdler och hans Halmstad har haft all anledning att deppa. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Syrianska verkar fokusera på allt annat än fotboll just nu.
2 av 7
Syrianska verkar fokusera på allt annat än fotboll just nu. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Djurgårdens lagkapten Joona Toivio måste kliva fram i backlinjen under slutet av säsongen.
3 av 7
Djurgårdens lagkapten Joona Toivio måste kliva fram i backlinjen under slutet av säsongen. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Sent ska syndaren vakna, eller hur, Joe Sise? Det räcker ändå inte, tror vi.
4 av 7
Sent ska syndaren vakna, eller hur, Joe Sise? Det räcker ändå inte, tror vi. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Kan David Löfquist skjuta kvar Mjällby i allsvenskan?
5 av 7
Kan David Löfquist skjuta kvar Mjällby i allsvenskan? - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Nykomlingen Norrköping har dalat - klarar de ett allsvenskt kval?
6 av 7
Nykomlingen Norrköping har dalat - klarar de ett allsvenskt kval? - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Gefle har en del poäng till godo på bottenlagen, men tränaren Per Olsson har ändå en hel del att tänka på.
7 av 7
Gefle har en del poäng till godo på bottenlagen, men tränaren Per Olsson har ändå en hel del att tänka på. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

Ångestlistan klubbarna inte vill vara på

Nyheter24 listar bottenstriden - så som den ser ut när samtliga 30 omgångar spelats i årets allsvenska.


Imorgon listar vi toppen

Under tisdagen listar vi det Nyheter24:s tips på vilka lag som slutar topp fem i årets allsvenska. Tar Elfsborg eller Helsingborg guldet? Eller överraskar AIK alla trots försäljningen av "Teteh" Bangura?

Bara tio omgångar återstår av den allsvenska säsongen. Redan nu kan Nyheter24 se vilka klubbar som med kniven mot strupen kommer hänga kvar - och vilka som kommer falla ned i superettans mörka avgrund.

11. Gefle IF FF

14 insläppta mål (!) på de fem senaste, samtliga förlustmatcher. Det ser onekligen mörkt ut för Gefle, som bara har sex pinnar ned till kvalstrecket.

Gefle får be om att Mikael Dahlberg hittar tillbaka till målformen igen och att han sätter fler än de sex kassar som han har gjort hittills.

12. Mjällby AIF

Fjolårets succélag har landat på jorden igen. Sölvesborgsgänget har radat upp förluster och ligger till och med på en kvalplats med sina ynka 21 poäng.

Men de som håller på laget kan ändå andas ut. Till skillnad från väldigt många andra bottenlag har spelet sett bättre ut på sistone. 3-0 mot Kalmar och 5-1 mot Gefle talar sitt tydliga språk - de är på gång igen.

13. Djurgårdens IF

Djurgården krigar i bottenskiktet igen. Precis som under de senaste åren har blåränderna haft otroligt svårt att komma tillrätta. Ett storlag borde väl inte härja här nere?

Det är inte med stor marginal, men de lyckas ändå hålla sig kvar i allsvenskan. Kanske kan nyförvärven Peter Nymann och Adama Guira vara steg på vägen?

14. IFK Norrköping

En poäng eller kanske till och med målskillnad. Det kommer att bli skillnaden mellan en kvalplats och en nedflyttningsplats för nykomlingen IFK Norrköping.

22 pinnar på 20 matcher är inte tillräckligt bra. Följer de trenden så kommer de ha runt 30 pinnar efter den sista omgången.

15. Syrianska FC

Allsvenskans kaxigaste lag åker ut. Frustrationen lyser klart igenom när de börjar skylla ifrån sig och klagar på helt onödiga saker.

Nu när de ändå ligger så pass illa till kanske de borde fokusera på att vända spelet, och inte publicera felstavade krönikor på den officiella hemsidan. Som om det inte var nog är deras trupp rejält skadedrabbad.

16. Halmstads BK

Givmilda Halmstad. Det var nog väldigt längesen en allsvensk klubb gav ifrån från sig så pass många poäng som laget har gjort den här säsongen.

Inte ens ett mirakel kan rädda den spanska katastrofen. Nej, inte ens en comebackande Michael Svensson.

Fotnot: Djurgården har spelat en match mindre än övriga lag.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.