Alvaro Santos får nu behålla sin lekkamrat i laget.
1 av 3
Alvaro Santos får nu behålla sin lekkamrat i laget. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Glädjebeskedet alla Gaisare väntat på - Wanderson stannar.
2 av 3
Glädjebeskedet alla Gaisare väntat på - Wanderson stannar. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA
3 av 3
- Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Soppan är över - Wanderson helt klar för Gais

Först var han klar, sen inte. Nu har i alla fall Gais och Wanderson kommit överens - men det finns en klausul som gör att han kan säljas redan i vinter.


Turerna kring Wanderson

Gais hade till en början bara ett halvår långt låneavtal med Wanderson men kom överens med hans saudiska klubb Al Ahli om ett köp. Men någonstans i förhandlingarna mellan brassen och Gais fanns det osäkerheter som gjorde att han inte blev spelklar till matchen mot Djurgården på söndagen. Då ryktades det att bland annat det norska topplaget Rosenborg blandat sig i affären.

GÖTEBORG. Wanderson do Carmo är äntligen klar för en fortsättning i Gais. På måndagskvällen bekräftar klubben affären på sin hemsida.

Brassestjärnan och Göteborgslaget är överens om ett kontrakt som sträcker sig till och med 2014 - men han kan säljas redan i vinter. Avtalet innehåller en speciell klausul där Gais förbinder sig att "hjälpa Wanderson att ta ett till steg i karriären".

- Ja, det kan betyda att vi säljer honom redan efter den här höstsäsongen, men vi tycker att Wanderson både som människa och som fotbollsspelare förtjänar att spela i en bättre liga än allsvenskan, säger sportchefen Mats Persson till klubbens hemsida.

"Han är väldigt, väldigt glad"

Dagens besked sätter stopp för massvis av spekulationer som följt efter att Wanderson först var klar för Gais men sen inte ens fick träna med laget eller spela matchen mot Djurgården på söndagen.

- Vi är förstås väldigt glada över att ha löst det här och jag kan säga att Wanderson är väldigt, väldigt glad, säger Persson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.