Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De kan ersätta Bangura i AIK

- 11/08/2011, 08:24 -
Fotbollsallsvenskan
1 av 5

Kwame Karikari ser sig själv som en fullgod ersättare till Teteh Bangura.

Pernilla Wahlman/SCANPIX

Fotbollallsvenskan
2 av 5

Radarparet splittrades nyligen när Teteh (till vänster) lämnade för den turkiska ligan.

MAJA SUSLIN/SCANPIX

AIK
3 av 5

I mötet mot Halmstad var Karikari bara någon centimeter från att göra sitt första mål i klubben.

Erik Mårtensson / SCANPIX

Fotboll
4 av 5

Admir Catovic: "Karikari är bättre."

SÖREN ANDERSSON/BILDBYRÅN

AIK
5 av 5

Vem ersätter Ibrahim Bangura?

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

"The Banguras" har splittras och nu är frågan vem som blir Mohameds nye lekkamrat.

STOCKHOLM. Det är 19-årige ghananen Kwame Karikari och svenske 23-åringen Admir Catovic som har den tuffa uppgiften att ersätta Turkietflyktande Ibrahim "Teteh" Bangura i AIK:s startelva.

Enligt Catovic råder det dock ingen tvivel om vem som står först i kön.

– Karikari är riktigt grym, mycket bättre än jag och det verkar tränarna också tycka. Han kommer att kunna ersätta Teteh utan problem, säger han till Nyheter24

Ghananen själv har en plan för hur han ska slå sig in i AIK:s startelva. Han ska ta hjälp av Champions League-hjälten Nebojsa Novakovic.

– När jag känner att jag behöver hjälp eller tips går jag direkt till honom. Det är en fantastiskt duktig tränare, säger ghananen till Nyheter24.

Fortfarande mållös i allsvenskan

Försäljningen av "Teteh" Bangura till turkiska Bursaspor uppges vara klubbens största spelaraffär någonsin. Med sina 15 gjorda mål lämnar han ett stort hål bakom sig i Solna-klubbens offensiv, men Kwame Karikari tror sig kunna fylla luckan.

– Jag känner att det är dags för mig nu. En stor möjlighet har öppnats och jag är hundra procent redo att ta den, säger han.

Trots två starter och sex inhopp under säsongen är Karikari fortsatt mållös i den svartgula tröjan. Närmast kom han i 4-0-matchen mot Halmstad när han hade en boll på mållinjen.

Är det frustrerande?

– Ja, jag sätter en enorm press på mig själv så det är jobbigt att det inte har lossnat. Jag har ju varit så nära flera gånger, säger han.

Känner du att du har förtroende från tränarna?

– Jag känner att allt är upp till mig, om jag fortsätter att ge allt jag har så är jag säker på att jag kommer ta en plats, säger Karikari.

"Jag älskar AIK"

Anfallaren, som kom från ghananska Inter Allies, menar att omställningen från den afrikanska fotbollen har varit stor.

– Allt är annorlunda i Sverige. I början var det svårt för mig att komma in i miljön, men det har blivit bättre och bättre, säger han och fortsätter.

– Jag har funnit min plats här nu, jag älskar AIK och siktar in mig på att stanna här.