Fotbollsallsvenskan
1 av 5
Kwame Karikari ser sig själv som en fullgod ersättare till Teteh Bangura. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Fotbollallsvenskan
2 av 5
Radarparet splittrades nyligen när Teteh (till vänster) lämnade för den turkiska ligan. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
AIK
3 av 5
I mötet mot Halmstad var Karikari bara någon centimeter från att göra sitt första mål i klubben. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Fotboll
4 av 5
Admir Catovic: "Karikari är bättre." - Foto: SÖREN ANDERSSON/BILDBYRÅN
AIK
5 av 5
Vem ersätter Ibrahim Bangura? - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

De kan ersätta Bangura i AIK

"The Banguras" har splittras och nu är frågan vem som blir Mohameds nye lekkamrat.


Ett nytt anfall tar form

"The Banguras" var ett självskrivet par i AIK:s anfall under våren och sommaren. Nu när Ibrahim "Teteh" Bangura och Mohamed har lämnat klubben måste Gnaget se sig om efter nya anfallsvapen. Och det finns alternativ i truppen.

Kwame Karikari är den som fått mest speltid. Bakom honom finns ytterligare anfallsvapen att tillgå i form av: Admir Catovic, Christian Kouakou samt de offensiva mittfältarna Viktor Lundberg och Martin Mutumba.

STOCKHOLM. Det är 19-årige ghananen Kwame Karikari och svenske 23-åringen Admir Catovic som har den tuffa uppgiften att ersätta Turkietflyktande Ibrahim "Teteh" Bangura i AIK:s startelva.

Enligt Catovic råder det dock ingen tvivel om vem som står först i kön.

– Karikari är riktigt grym, mycket bättre än jag och det verkar tränarna också tycka. Han kommer att kunna ersätta Teteh utan problem, säger han till Nyheter24

Ghananen själv har en plan för hur han ska slå sig in i AIK:s startelva. Han ska ta hjälp av Champions League-hjälten Nebojsa Novakovic.

– När jag känner att jag behöver hjälp eller tips går jag direkt till honom. Det är en fantastiskt duktig tränare, säger ghananen till Nyheter24.

Fortfarande mållös i allsvenskan

Försäljningen av "Teteh" Bangura till turkiska Bursaspor uppges vara klubbens största spelaraffär någonsin. Med sina 15 gjorda mål lämnar han ett stort hål bakom sig i Solna-klubbens offensiv, men Kwame Karikari tror sig kunna fylla luckan.

– Jag känner att det är dags för mig nu. En stor möjlighet har öppnats och jag är hundra procent redo att ta den, säger han.

Trots två starter och sex inhopp under säsongen är Karikari fortsatt mållös i den svartgula tröjan. Närmast kom han i 4-0-matchen mot Halmstad när han hade en boll på mållinjen.

Är det frustrerande?

– Ja, jag sätter en enorm press på mig själv så det är jobbigt att det inte har lossnat. Jag har ju varit så nära flera gånger, säger han.

Känner du att du har förtroende från tränarna?

– Jag känner att allt är upp till mig, om jag fortsätter att ge allt jag har så är jag säker på att jag kommer ta en plats, säger Karikari.

"Jag älskar AIK"

Anfallaren, som kom från ghananska Inter Allies, menar att omställningen från den afrikanska fotbollen har varit stor.

– Allt är annorlunda i Sverige. I början var det svårt för mig att komma in i miljön, men det har blivit bättre och bättre, säger han och fortsätter.

– Jag har funnit min plats här nu, jag älskar AIK och siktar in mig på att stanna här.

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.