Milosevic har gjort stor succé under sitt första år i Allsvenskan.
1 av 3
Milosevic har gjort stor succé under sitt första år i Allsvenskan. - Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix
AIK:s VD, Annela Yderberg, vill inte kommentera detaljerna i affären.
2 av 3
AIK:s VD, Annela Yderberg, vill inte kommentera detaljerna i affären. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Den 19-årige mittbacken kan mycket väl försvinna i sommar, men frågan är hur många miljoner som landar i AIK:s klubbkassa?
3 av 3
Den 19-årige mittbacken kan mycket väl försvinna i sommar, men frågan är hur många miljoner som landar i AIK:s klubbkassa? - Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix

AIK kan snuvas på Milosevic-miljoner

Flera europeiska storklubbar suktar efter AIK:arens underskrift. Men det råder fortfarande oklarheter om var pengarna kan hamna.


Hit kan Milosevic försvinna

Succén i AIK har fått Premier League-lag som Arsenal och Liverpool att visa intresse för mittbacken som har kontrakt fram till och med år 2014.

– Det har gått otroligt snabbt men det känns så klart riktigt bra, säger Milosevic till Nyheter24.

Även Ajax och Werder Bremen ska enligt uppgift ha förklarat sitt intresse för AIK:s talangfulle 19-åring.

STOCKHOLM. Alexander Milosevic har gjort stor succé i AIK vilket har fått europeiska storklubbar att räkna sedlarna. Men AIK kan gå miste om miljonerna vid en eventuell försäljning. På onsdagen släppte Solnaklubben en kvartalsrapport som visar att mittbackens förra klubb, Vasalunds IF, fortfarande äger 45 procent av spelarens rättigheter.

– Det där hade jag ingen aning om. Jag skrev bara på för AIK sen hur klubbarna skötte deras affärer har jag ingen koll på, säger Milosevic till Nyheter24.

"Hela världen är nyfiken"

När siffrorna offentliggjordes dröjde det inte många minuter innan AIK-supportarna började spekulera i vad klausulen innebär i klartext. Men från ledningshåll vill man inte gå ut med uppgifterna, trots fansen nyfikenhet.

– Det är det som är dilemmat, vi har väldigt många intressenter - inte minst våra egna supportrar som vill veta vad som sker inom klubben. Men vissa saker kan vi bara inte avslöja, säger AIK:s VD Annela Yderberg.

Och hon får medhåll från ekonomichefen Erik Saers.

– Jag tror att hela världen är nyfiken, men alla siffror som kan skada bolagets affärer måste vi hålla för oss själva, säger han.

Tycker du att ni har gjort en bra värvning rent affärsmässigt?

– Det finns ingen som inte skulle vara nöjd med Alexander Milosevic med tanke på vad han har presterat. Så ja, det är en fantastisk värvning, säger Saers till Nyheter24.

Vill att Vasalund ska belönas

Den 19-åringe mittbacken kom till Vasalund redan som åttaåring och har fostrats i klubben under hela sin uppväxt. Och trots att han inom kort kan komma att representera en betydligt större klubb, så hyser han fortfarande en stor kärlek till sitt forna hem.

– Det är ju där jag har formats som fotbollsspelare. Det är inte mer än rätt att de ska ha betalt om jag går till en större klubb, avslutar Milosevic för Nyheter24.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.