Mohamed Bangura spelade återigen förgrundsfigur när AIK tog sin nionde hemmaseger för säsongen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Vänsterbacken Nils-Eric Johansson gjorde ett av karriärens enklaste mål.
Vänsterbacken Nils-Eric Johansson gjorde ett av karriärens enklaste mål. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Ny brakförlust för Trelleborg när AIK hade lekstuga

AIK fortsätter att imponera på hemmaplan. Idag kom laget nionde hemmavinst för säsongen när Trelleborg besegrades med 3-0.

Trelleborgs pinsamma bortafacit

När Trelleborg spelar fotboll på bortaplan haglar målen in - både framåt och bakåt. Inför dagens drabbning mot hade Prahls mannar fem raka förluster. Den ena värre en den andra:

Total målskillnad: 20-9

SOLNA. Trelleborg kom till Råsunda med fem raka bortaförluster i bagaget. Det mesta talade för att den trenden skulle hålla i sig när AIK var ute efter att behålla avståndet upp till guldjagande Elfsborg och Helsingborg.

Som förväntat var det hemmalaget inledde piggast inför 10 410 åskådare. Men trots dominansen skulle det dröjde till den 28:e minuten innan det första riktiga läget dök upp.

Mardömsdebut för Azinovic

Mohamed Bangura tog hand om en frispark strax utanför straffområdet och dundrade bollen under muren, rakt i den debuterande Zlatan Azinovics vänstra stolpe. Bollen studsade istället ut till vänsterbacken Nils-Eric Johansson som bara behövde sätta bredsidan till för att göra ett av sina enklaste mål i karriären.

– Den studsar ut fint på min vänsterfont, sen touchar den väl en tre, fyra killar på vägen in, sa Johansson till Canal Plus i halvtid.

Banguras show säkrade segern

Mohamed Bangura svarade för en ny assist i den 60:e minuten, och den här gången var förarbetet av högsta klass. Anfallaren fick bollen felvänd vid straffpunkten, skottfintade bort två TFF-försvarare innan han grundlurade Azinovic och lyfte in bollen mot öppet mål. Stressade bortaförsvarare kunde inte göra annant än att nicka bollen rakt i gapet på en fristående Robert Åhman Persson som bombade in 2-0 i öppen kasse.

Med bara minuter kvar av matchen kunde den evigt skadeförföljde Gabriel Özkan fastställa slutresultatet till 3-0. Inbytte Viktor Lundberg avlossade en kanon från drygt 30 meter som Zlatan Azonovic tappade rakt ut till en framstormande Özkan som enkelt nickade in sitt första mål sedan 2009.

– Otroligt skönt, sa 25-åringen efter matchen.