Sebastian Erikssons säsong är över, frågan är vem som ersätter.
1 av 4
Sebastian Erikssons säsong är över, frågan är vem som ersätter. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Vem får bli ny lekkamrat till Nordin Gerzic efter att Alejandro Bedoya dragit till Skottland?
2 av 4
Vem får bli ny lekkamrat till Nordin Gerzic efter att Alejandro Bedoya dragit till Skottland? - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Marcus Ekenberg och Pär Ericsson ska få hål på Örebrs John Alvbåge.
3 av 4
Marcus Ekenberg och Pär Ericsson ska få hål på Örebrs John Alvbåge. - Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Jonas Olsson har fortfarande en del att fundera på.
4 av 4
Jonas Olsson har fortfarande en del att fundera på. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Mjällby kan ta sig upp ur bottenträsket

Efter förlusterna för Norrköping och Djurgården kan Hälleviksgänget rycka ifrån bottenkonkurrenterna.


Båda matcherna tevesänds

På måndagskvällen sänds de allsvenska matcherna på följande sätt.

Örebro-Mjällby, Behrn Arena, 19.00

TV: Canal Plus Fotboll.

IFK Göteborg-Gefle, Gamla Ullevi, 19.00

TV: Canal Plus Sport 1.

ÖREBRO/GÖTEBORG. När måndagens två allsvenska matcher ska avgöras är det bara ett lag vars resultat kommer att påverka utgången av serien medan de övriga lär få fortsätta harva i mitten av tabellen.

Det handlar givetvis om Mjällby och deras kamp för att ta sig ur den så obekväma bottenstriden där Trelleborg, Djurgården och Norrköping ser ut att få slåss till den sista blodsdroppen om att slippa kvala.

Trots försäljningen av anfallsstjärnan Moestafa El Kabir har Mjällby lyckats fortsätta leverera och efter 0-1-förlusten borta mot Dif har de imponerat rejält. Forne skyttekungen Marcus Ekenberg har börjat leverera igen med hjälp av David Löfquist och succélånet Pär Ericsson.

Målvakten John Alvbåge och de andra i Örebro kan få det tufft mot Blekingegängets anfallstrio, trots fördelen av hemmaplan. Den stora frågan för ÖSK-tränaren Sixten Boström är vem som ska gå in och ersätta Rangers-proffset Alejandro Bedoya.

Vem ersätter IFK:s Eriksson?

I Göteborg kommer matchresultatet mellan "Blåvitt" och Gefle säkerligen inte spela någon större roll för resten av allsvenskan. Det skulle i så fall vara om seriens nordligaste lag kan bli inblandat i striden kring strecken.

För IFK Göteborg, som ser ut att bli sämst i stan, handlar det mer om att bygga vidare till nästa säsong och kanske, kanske nå en fjärdeplats och eventuellt Europaspel. Då ska de dock ha maximal utdelning under resten av året.

Den stora frågan är annars hur långtidsskadade Sebastian Eriksson (som trots sitt knä verkar vara på gång till Cagliari) ska ersättas. Kan Andreas Drugge göra det han inte gjort hittills och kliva fram som offensiv mittfältare?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!