Här åker han dock på en åktur av Yussif Chibsah.
Här åker han dock på en åktur av Yussif Chibsah. - Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Hannes Stiller jublar efter det första av hans två mål.
Hannes Stiller jublar efter det första av hans två mål. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
IFK Göteborg tog en skön revansch efter den sena förlusten mot Elfsborg i förra omgången. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

IFK Göteborg krossade hopplösa Gefle

Vårens succélag Gefle fortsätter sin resa nedåt i tabellen. Hannes Stiller satte stopp för norrlänningarnas poängchans.

Publik: 7 152.

GÖTEBORG. IFK Göteborgs fina hemmaform håller i sig liksom Gefles usla form i allsvenskan. På måndagskvällen vann "Blåvitt" med 3-0, Norrlandslagets sjätte raka förlust.

"Blåvitts" 1-0-mål kom redan efter 17 minuter när formstarke Hannes Stiller utnyttjade en fin passning från Tobias Hysén.

Och det kunde ha blivit mer för hemmalaget som vunnit de senaste matcherna på Gamla Ullevi. De bombarderade Mattias Hugosson med tio skott i den första halvleken men fick alltså bara in ett.

Söder fick ovanligt mycket speltid

I den andra halvleken lossnade det dock mer för herrarna Stiller och Hysén. Den sistnämnde ökade på ledningen innan Stiller blev tvåmålsskytt i den 67:e minuten.

Göteborg, som länge under säsongen spelat 4-2-3-1, ställde upp med en klassisk 4-4-2-uppställning där Robin Söder gjorde en ovanlig start till höger. Han fick dock bara spela 60 minuter innan Jakob Johansson byttes in i hans ställe.