Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han ska lösa serieledarnas backkris

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson har haft en hektisk sommar.
1 av 3

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson har haft en hektisk sommar.

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Hanstveit nickar i Gent-tröjan.
2 av 3

Hanstveit nickar i Gent-tröjan.

Geert Vanden Wijngaert / AP

Erlend Hanstveit spelade senast en tävlingsmatch i den belgiska ligaavslutningen.
3 av 3

Erlend Hanstveit spelade senast en tävlingsmatch i den belgiska ligaavslutningen.

BILDBYRÅN

Sport | 24/08/2011 08:04

Helsingborg förstärker med en vänsterfotad norrman.

HELSINGBORG. Erlend Hanstveit. Där har ni mannen som ska stärka upp serieledande Helsingborgs backlinje inför den allsvenska slutspurten.

Marcus Nilsson drog till Holland, Peter Larsson verkar vara förlorad och 19-årige Joseph Baffo har blandat bra insatser med totala hjärnsläpp.

Därför är norrmannen Hanstveit, som senast spelade i belgiska Gent, en välbehövlig förstärkning. Han har länge spelat vänsterback men på senare år skolats om till mittback.

Kunde ha kommit redan 2008

30-åringen spelade tio år och över 200 matcher i Brann innan han lämnade Norge. Då hade han redan hunnit representera landet i stort sett i samtliga ungdomslandslag och debutera i a-landslaget. Redan då var HIF ute efter honom.

– Vi var på honom och var ganska långt gångna för en lösning redan när han lämnade Brann 2008. Men då valde han Belgien, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Nu blir det alltså Helsingborg, trots att Gent ville förlänga och trots att tyska och norska klubbar jagade norrmannens underskrift.

Ersättare till Larsson "utsedd"

HIF ser dock inte Hanstveit som någon ersättare till Peter Larsson, som verkar för dyr för att behålla efter att låneavtalet med FC Köpenhamn går ut.

I det fallet ska man ha en tilltänkt ersättare "utsedd" om förstavalet, att behålla Larsson, inte går i lås.

Hanstveit kan spela redan på söndag mot Örebro men har inte spelat match på flera månader.