Får Mattias Jonson och Magnus Pehrsson fira med de tillresta supportrarna efter torsdagens match?
1 av 3
Får Mattias Jonson och Magnus Pehrsson fira med de tillresta supportrarna efter torsdagens match? - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Jonson höll kvar Djurgården i allsvenskan med sitt avgörande mål i kvalet mot Assyriska 2009.
2 av 3
Jonson höll kvar Djurgården i allsvenskan med sitt avgörande mål i kvalet mot Assyriska 2009. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Kasper Hämäläinen deppar i förlustmatchen mot Häcken senast.
3 av 3
Kasper Hämäläinen deppar i förlustmatchen mot Häcken senast. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Dif hoppas på Jonsoneffekt mot Norrköping

Veteranen är tillbaka, något som glädjer finske mittfältaren Kasper Hämäläinen.


Hämäläinen om nyförvärven

Djurgårdens finske mittfältare kommenterar sommarens nyförvärv.

Om Peter Nymann:

– Han hade en fantastisk debut och är en spelare vi behöver, någon som vågar utmana. Och han har bra fötter.

Om Adama Guira:

- Han jobbar och vinner boll på mitten, lite av en städare och han har gjort det bra.

STOCKHOLM. Lagom till sexpoängsmatchen mot IFK Norrköping är Djurgårdens stora stjärna, 37-årige Mattias Jonson, tillbaka i truppen.

– Han sprider en kämpaglädje i truppen - alla vill kämpa för honom, säger lagets finske mittfältare Kasper Hämäläinen till Nyheter24 och fortsätter:

– När en 37-åring springer som han gör tänker man att "fan, så där borde jag också göra".

Anfallaren kan också bidra med välbehövliga löpningar i ett Djurgården som inte riktigt kommit till några vassa målchanser i de senaste matcherna.

– Vi har snackat mycket om det, att vi varit statiska i anfallsspelet. Vi har rullat runt för mycket i stället för att utmana, säger Hämäläinen.

Ska ta bort onödiga saker i spelet

Matchen mot bottenkonkurrenten gäller vilka som ska placera sig på kvalplatsen efter omgång 23. Det prekära tabelläget och den senaste tidens spel för med sig en del förändringar i Djurgårdens spel.

– Vi har sagt att vi måste ta bort de här onödiga eller komplicerade sakerna och bara gå ut och köra i stället. Ta löpningar och spela enkelt, säger Kasper Hämäläinen.

Ingen pratar om förra kvalhösten

Senast Dif kvalade var 2009 och trots att en del av spelarna i dagens trupp var med då är det inget man gärna pratar om ute på träningsanläggningen vid Kaknästornet.

– Det är inte riktigt något vi tänkt på. Vi har har haft en positiv inställning hela säsongen och rest oss efter dåliga matcher. Det är dags att göra det igen, avslutar den finske mittfältaren.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.