Torsdag 9 Dec
Stockholm

Kvalspel nästa för Djurgården?

1 av 2
2 av 2

En katastrofal matchinledning blev Djurgårdens fall i bortamötet mot IFK Norrköping.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Patrick Mörks fynd

Agent Mörk är verkligen i ropet just nu, framför allt när det gäller att se till så att afrikanska spelare får chansen i allsvenskan.

Framför allt handlar det om Ibrahim "Teteh" Bangura och hans namne Mohamed. Till Djurgården har han redan fått unge målvakten Mehdi Khalil. Senast i raden av förvärv Mörk legat bakom är AIK:s vänsterytter Lalawele Atakora.

NORRKÖPING. Det allsvenska bottenmötet mellan IFK Norrköping och Djurgården bjöd på en riktigt händelserik första halvlek. Med tjugo minuter spelade hade publiken på Nya Parken redan fått se tre mål - två av dem inskickade av hemmalaget och ett från de gästande stockholmarna.

Extra het var Pekings Gunnar Heidar Thorvaldsson, som genom sina två inledande mål gav Peking en drömöppning i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt. Dif och Christer Youssef svarade dock relativt omgående med ett mål som skänkte nytt liv till matchen. 

Den första halvleken kompletterades sedan med att Bobbie Friberg da Cruz - för andra hemmamatchen i rad - drog på sig ett rött kort. Huvuddomare Michael Lerjéus valde till en början att fria Friberg da Cruz för hans andra regelöverträdelse, men efter att den assisterande domaren gjort Lerjéus uppmärksam på händelsen fick alltså Peking-försvararen ännu en gång duscha tidigt.

Resultatlös Dif-press i andra halvlek

Med en man mindre valde Janne Andersson och IFK att ägna huvuddelen av den andra halvleken åt att försvara. Blåränderna försökte å sin sida att göra sitt bästa för att hitta målet, men pressen mot Niklas Westberg förblev, trots vissa chanser, resultatlös.

I och med förlusten är nu Magnus Pehrssons mannar än mer förankrade i den nedre delen av tabellen. Nästa gång väntar bottenkollegan Trelleborgs FF hemma på Stadion - en match som med största säkerhet blir avgörande för Djurgårdens fortsatta chanser att överleva kvalspel eller nedflyttning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela