Michael Svensson lirade från start för andra matchen i rad.
Michael Svensson lirade från start för andra matchen i rad. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX
Halmstads Michael Görlitz tar bollen framför en liggande Andreas Wihlborg.
Halmstads Michael Görlitz tar bollen framför en liggande Andreas Wihlborg. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Stort måljubel efter att Halmstads Joel Johansson överlistat Viktor Noring i TFF-målet. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN

Livsviktig HBK-vinst i ångestmötet

Halmstad plockade sin tredje trepoängare för säsongen och närmar sig nu kvalplatsen.

16. Halmstad 13 p

TRELLEBORG. En ny förlust för Halmstad och hoppet om fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong hade i princip släckts för gott. Då svarade bollklubben för en livsviktig trepoängare när Trelleborg bortaslogs med 0-1.

Det var ett ångestladdat möte som utspelade sig på Vångavallen. Två lag vars allsvenska existens hängde på en skör tråd: Halmstad som länge legat fastcementerat i botten mot ett Trelleborg som kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar på rätt sida av kvalstrecket.

Efter en mållös första halvlek som gick till historien som en händelsefattig sådan, var det hemmalaget som tog över spelet efter pausvilan.

Tur räddade Halmstad

I den 68:e minuten avlossade Trelleborgs Fredrik Jensen ett lurigt skott som letade sig förbi Karl-Johan Johnsson, men fru fortuna stod på målvaktens sida den gången och bollen räddades av stolpen.

Istället var det gästerna som kunde ta ledningen i den 76:e minuten efter att Elfsborg-lånet Joel Johansson sprungit sig fri från TFF-försvaret. Anfallaren drog på med vänsterdojan och lurade Viktor Noring i Trelleborgsmålet.

Andra vinsten på fjorton matcher

Segern innebär att Halmstad tog sin blott andra vinst på fjorton matcher och tredje totalt för säsongen. Med sju omgångar kvar att spela skiljer nu nio poäng upp till kvalplatsen.

/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.