Mohamed Bangura var en av få AIK:are som imponerade i den första halvleken.
Mohamed Bangura var en av få AIK:are som imponerade i den första halvleken. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Mohamed Bangura blev mållös, frågan är om det även var anfallarens sista match i AIK-tröjan? - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Robert Åhman Persson blev stor matchhjälte med sitt sena frisparksmål.
Robert Åhman Persson blev stor matchhjälte med sitt sena frisparksmål. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Sent mål räddade AIK i "hatmötet"

AIK väntade till matchens sista minut innan man säkrade segern mot nästjumbon Syrianska.

Målats upp som ett hatmöte

Sedan den avbrutna matchen på Södertälje Arena den 24 april tidigare i år har det munhuggits rejält mellan AIK- och Syrianska-supportrar. På diverse forum har anhängare från båda sidor uttryckt sin oro för hämndaktioner och därför manat till lugn inför matchen på Råsunda.

SOLNA. Senast lagen drabbades samman var den 24 april tidigare i år. Då avgjordes matchen på Disciplinnämndens kontor efter att den avbrutits på grund av oroligheter på läktarna. Syrianska tilldömdes segern med 3-0 och nu var Solnalaget på jakt efter sin revansch.

Den ständigt proffsomsusade Mohamed Bangura hade polaren, tillika det nyblivne Bursaspor-proffset Teteh Bangura på läktaren och ville inget hellre än att fira ett mål med sin namne landsman. Det var mycket riktigt den förstnämnde som skapade det mesta och det bästa under den första halvleken, men Syrianska hade inga som helst problem med att stå emot ett ineffektivt AIK och kunde gå till vila med 0-0 i ryggen.

Stolpen i vägen för AIK

Det skulle dröja till den 67:e minuten innan det riktigt feta läget dök upp för hemmalaget. Mittbackstalangen Alexander Milosevic nådde högst på en offensiv frispark och fick en bra träff men pannan, men stolpens insida hindrade 19-åringen från sitt första mål i AIK-tröjan.

Med mindre än tio minuter kvar av matchen knockades Viktor Lundberg av Syrianskas Erkan Saglik, som fick syna det röda kortet. Trots det fick AIK inget numerärt övertag; smällen på Lundberg tog så pass hårt att mittfältaren inte kunde spela vidare, och tränaren Andreas Alm hade förbrukat sina tre byten.

"RÅP" stor matchhjälte

AIK behövde dock inte mer än tio man för att säkra trepoängaren. Med bara minuter kvar av matchen fixade nyförvärvet Lalawele Atakora en frispark precis utanför Syrianskas straffområde. Den förvaltade mittfältaren Robert Åhman-Persson på bästa sätt när han med full ackuratess skruvade bollen rätt upp i krysset bakom en Dwayne Miller som bara kunde stå still och se på med besvikna ögon.

Segern innebär AIK:s tionde vinst på Råsunda samt att man befäster sin tredjeplacering i tabellen.