Torsdag 2 Dec
Stockholm

Nidramsorna gav DIF böter: "Vi känner oss diskriminerade"

Nidramsorna riktade mot Martin Hansson står Djurgården dyrt.
Nidramsorna riktade mot Martin Hansson står Djurgården dyrt. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Domen mot Djurgårdens nidramsor och inkastade föremål kvarstår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgårdens straff för inkastade föremål samt nidramsor riktade mot domaren Martin Hansson kvarstår.

25 000 kronor i böter ska stockholmsklubben betala för regelöverträdelserna. Dif väljer att inte överklaga beslutet med argumentet att regelverket ser ut som det gör, och kan endast förändras genom politik och inte juridiskt.

Klubbens största frågetecken gällande domen är att de känner sig diskriminerade, att ingen annan klubb har fällts för nidramsorna:

– Det är anmärkningsvärt att beslutet angående hån står kvar då Djurgården är den enda klubb som bestraffats för detta medan andra lag varken har anmälts eller bestraffats för liknande händelser, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson till klubbens hemsida.

Det var i samband med matchen hemma mot Malmö FF den 15 april som föremål kastades in mot funktionärer, samt nidramsor sjöngs om domaren Martin Hansson.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kunde inte heller den här gången specifera för exakt hur mycket de olika regelöverträdelserna genererade i böter. Något som Jacobsson reagerar på:

– Det är också märkligt att vi inte fick svar på vilket straffvärde var och en av förseelserna har, trots att vi uttryckligen bad om en sådan redogörelse från Disciplinnämnden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela