Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnfall i HIF - då hoppas Elfsborg på guld

- 06/09/2011, 17:27 -
Men han vet att Elfsborg också måste vinna sina matcher.
1 av 2

Men han vet att Elfsborg också måste vinna sina matcher.

Claudio Bresciani/SCANPIX

Stefan Ishizaki hoppas på det värsta för Helsingborg.
2 av 2

Stefan Ishizaki hoppas på det värsta för Helsingborg.

ADAM IHSE/SCANPIX

Stefan Ishizaki bara väntar på att Helsingborg ska tappa.

BORÅS. Rasmus Jönsson, Peter Larsson, Marcus Nilsson och Alexander Gerndt är bara några som lämnat serieledaren Helsingborg under sommaren. Nu hoppas jagande Elfsborg på ett ordentligt guldras.

– Det är duktiga spelare som de har tappat. Nu vet jag inte hur bra deras nyförvärv är, men självklart hoppas jag att det påverkar dem negativt, säger Elfsborgs Stefan Ishizaki till Nyheter24.

Boråsarna har endast sju matcher på sig för att hämta in sex poäng och komma ikapp det rödblåa skånelaget. Den 21 september drabbar lagen samman - och då lär det smälla till rejält.

– Matchen mot dem är utan tvekan den viktigaste av de som återstår. Det kommer att bli fullsatt på Borås Arena och det kommer att bli en riktig seriefinal, säger den 29-årige mittfältaren.

Sitter ni och hoppas på att de ska tappa poäng?

– På något sätt så hoppas man ju självklart att de ska förlora. Men det räcker inte, utan vi måste också vinna alla våra matcher. Och gör vi inte det så kan vi inte heller räkna med att vinna guld.

– Vi kan bara göra vårt bästa, vinna och hoppas på att de någon gång tappar poäng. Man hade naturligtvis velat ha allting i sina egna händer, men nu är det de som befinner sig i ett guldläge. Och det är väl inte särskilt frustrerande på det viset.

Vad måste hända för att ni ska vinna guld?

– Det kommer inte bli enkelt. Vi har många tuffa matcher att spela. Men det gäller att tro på vad man gör och att träna hårt. Sen är det viktigt att alla kliver fram, även de som inte startar. De måste också komma in och göra bra ifrån sig, säger den landslagsmeriterade liraren.

Han fortsätter:

– Helsingborg har spelat bra under hela säsongen. Men man får alltid ett litet dipp någon gång. Vi hade det under början av säsongen, då vi inte riktigt fick till vårt spel. Nu hoppas jag att de får ett litet.