Men han vet att Elfsborg också måste vinna sina matcher.
1 av 2
Men han vet att Elfsborg också måste vinna sina matcher. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Stefan Ishizaki hoppas på det värsta för Helsingborg.
2 av 2
Stefan Ishizaki hoppas på det värsta för Helsingborg. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Stjärnfall i HIF - då hoppas Elfsborg på guld

Stefan Ishizaki bara väntar på att Helsingborg ska tappa.


Guldstriden

Det är bara sju omgångar som återstår av den allsvenska säsongen. I nuläget är det Helsingborg som leder med sex pinnar - men Elfsborg ligger häck i häl.

Den 21 september drabbar lagen samman i en match som kan komma att avgöra vem som vinner SM-guld 2011.

BORÅS. Rasmus Jönsson, Peter Larsson, Marcus Nilsson och Alexander Gerndt är bara några som lämnat serieledaren Helsingborg under sommaren. Nu hoppas jagande Elfsborg på ett ordentligt guldras.

– Det är duktiga spelare som de har tappat. Nu vet jag inte hur bra deras nyförvärv är, men självklart hoppas jag att det påverkar dem negativt, säger Elfsborgs Stefan Ishizaki till Nyheter24.

Boråsarna har endast sju matcher på sig för att hämta in sex poäng och komma ikapp det rödblåa skånelaget. Den 21 september drabbar lagen samman - och då lär det smälla till rejält.

– Matchen mot dem är utan tvekan den viktigaste av de som återstår. Det kommer att bli fullsatt på Borås Arena och det kommer att bli en riktig seriefinal, säger den 29-årige mittfältaren.

Sitter ni och hoppas på att de ska tappa poäng?

– På något sätt så hoppas man ju självklart att de ska förlora. Men det räcker inte, utan vi måste också vinna alla våra matcher. Och gör vi inte det så kan vi inte heller räkna med att vinna guld.

– Vi kan bara göra vårt bästa, vinna och hoppas på att de någon gång tappar poäng. Man hade naturligtvis velat ha allting i sina egna händer, men nu är det de som befinner sig i ett guldläge. Och det är väl inte särskilt frustrerande på det viset.

Vad måste hända för att ni ska vinna guld?

– Det kommer inte bli enkelt. Vi har många tuffa matcher att spela. Men det gäller att tro på vad man gör och att träna hårt. Sen är det viktigt att alla kliver fram, även de som inte startar. De måste också komma in och göra bra ifrån sig, säger den landslagsmeriterade liraren.

Han fortsätter:

– Helsingborg har spelat bra under hela säsongen. Men man får alltid ett litet dipp någon gång. Vi hade det under början av säsongen, då vi inte riktigt fick till vårt spel. Nu hoppas jag att de får ett litet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

1 timme sedan

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

1 timme sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

1 timme sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

2 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

2 timmar sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

2 timmar sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.