Tisdag 28 Sep
Stockholm

Klockrehn fortsättning - blir expert?

Tränaren har gjort sitt i Blåvitt.
1 av 3
Tränaren har gjort sitt i Blåvitt. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Frågan är om någon kanal vill värva honom.
2 av 3
Frågan är om någon kanal vill värva honom. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Stefan Rehn kan bli expert.
3 av 3
Stefan Rehn kan bli expert. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Stefan Rehn har gjort sitt i IFK Göteborg. Nu kan han bli expert.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så har det gått för Blåvitt

Det blev succé direkt för Stefan Rehn, Jonas Olsson och Teddy Olausson i IFK Göteborg. Laget knep guld i premiärsäsongen 2007 och de kom även till final i svenska cupen.

Nästa år hamnade de på en tredje plats - och nästa år kom de tvåa igen. Då kom de även till final i svenska cupen.

Nu har det dock gått mycket sämre för Blåvitt, som ligger sexa efter 23 spelade omgångar.

GÖTEBORG. Det blir ingen fortsättning i IFK Göteborg för Stefan Rehn. Men nu kan han vara på väg att ta ett nytt steg i karriären - och bli expertkommentator.

– Jag gillar fotboll och jag vill fortsätta att jobba med det. Kanske inom massmedia… men inte skriva. Kanske som en expert faktiskt, säger den förre storspelaren till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Eller så kanske jag kan jobba som både tränare och inom media.

Svag säsong

Rehn kom till IFK från Djurgården 2007 och plockade hem guldet direkt. Men sedan har det bara gått sämre för IFK, även om de alltid har legat på topp.

I år halkade de efter direkt och med endast sju matcher kvar att spela ligger de på en blygsam sjätte plats. Guldchansen försvann för längesedan.

– Det kommer inte riktigt som någon skräll. Fotbollen är en resultatbaserad sport och vi har tyvärr inte legat på topp den här säsongen. Och gör man inte det så kan man inte heller räkna med att få vara kvar, säger tränaren till Nyheter24.

– Vår tid i Blåvitt har varit fantastisk. Fem år är väldigt länge och det känns självklart väldigt tråkigt. Det hade varit kul att få vara kvar.

Hur blir det med dig nu?

– Ingen aning, har du något jobb att erbjuda? Det finns lite småintressen, men jag har ändå valt att ta det väldigt lugnt. Främst för att se hur det skulle gå med Blåvitt. Men nu vet jag att det inte kommer bli någon fortsättning, säger Rehn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela