Lördag 25 Sep
Stockholm

Igboananike hat trick-hjälte i kaosmatch

Djurgårdens danske nyförvärv, Nicolaj Agger, presenterade sig direkt.
1 av 3
Djurgårdens danske nyförvärv, Nicolaj Agger, presenterade sig direkt. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Här bjuder han på akrobatiska konstverk efter det matchavgörande 4-3-målet.
2 av 3
Här bjuder han på akrobatiska konstverk efter det matchavgörande 4-3-målet. Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Kennedy Igboananike blev stor matchhjälte för Djurgården med sitt hat trick.
3 av 3
Kennedy Igboananike blev stor matchhjälte för Djurgården med sitt hat trick. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Djurgården tog sig upp på säker mark efter en galen 4-3-vinst mot Trelleborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läget i botten

13. Djurgården 25p (23)

---

14. Trelleborg 23p (24)

---

15. Syrianska 21p (24)

16. Halmstad 13p (23)

( ) = Antal spelade matcher

STOCKHOLM. Den smått odrägliga klyschan "sexpoängsmatch" är ett begrepp som ständigt missbrukas inom fotbollsvärlden. Men var det någon gång den skulle användas, så var det inför mötet mellan Djurgården och Trelleborg som båda två krigar om att undvika nedflyttning.

Hemmalaget hade inte vunnit på fem matcher. Då passade den ständigt ifrågasatte Kennedy Igboanike på att slå till med ett hat trick.

Hans första mål kom i den 49:e minuten. Dessförinnan hade Fredrik Jensen gett gästerna ledningen innan det danske nyförvärvet Nicolas Agger presenterade sig för hemmapubliken med sitt 1-1-mål.

Målfyrverkeri

Klockan hade passerat 70 minuter när en målkavalkad av sällan skådat slag tog fart. Djurgården hade slagit av på takten vilket straffade sig när Fredrik Jensen nickade in kvitteringen för gästerna.

Minuten senare var det dags för Kennedy Igboananikes andra mål. Agger serverade 22-åringen som bröt sig loss från Mattias Adelstam innan han hur behärskat som helst rullade in ledningsmålet bakom Viktor Noring.

Men jublet blev kortvarigt för hemmalaget. Direkt på avspark iscensatte Trelleborg ett vackert anfall som Kristian Haynes krönte på bästa sätt. Ett stenhårt vristskott från 30-åringen letade sig in i nätmaskorna bakom en chanslös Pa dembo Touray.

Kennedys hat trick gav DIF segern

Djurgården skulle dock få det sista ordet i denna kaosartade tillställning. I den 82:a matchminuten slog han till igen, Igboannanike. Denna gång efter slarv av TFF:s Mattias Adelstam som lämnade Djurgårdsanfallaren friställd med Viktor Noring. Igboananike tvekade inte en sekund när han distinkt avlossade bössan och tryckte in 4-3-målet som också blev matchens sista.

– Det känns jättebra att ha hittat målformen igen. Som forward måste du ta dina chanser när du får dem och det tror jag att jag gjorde i dag, säger en nöjd Igboananike till Canal Plus.

Segern innebär att Djurgården passerar Trelleborg i tabellen. Skåningarna halkade därmed ner på kvalplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela