IFK Norrköpings tränare Janne Andersson får vänta på dagen då kontraktet säkras.
1 av 2
IFK Norrköpings tränare Janne Andersson får vänta på dagen då kontraktet säkras. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Häcken fick en drömstart när Makondele nickade in ledningsmålet efter tio minuter.
2 av 2
Häcken fick en drömstart när Makondele nickade in ledningsmålet efter tio minuter. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Nervkittlande avslutning väntar Peking efter tung förlust

Janne Andersson och hans IFK Norrköping kommer att få kriga in i det sista för att säkra sitt kontrakt. Det står klart efter att laget förlorat hemma mot Häcken.


Häckens fina form

IFK Norrköping-Häcken 0-1

IFK Göteborg-Häcken 2-2

Häcken-Elfsborg 2-0

Häcken-Helsingborg 1-1

Gefle-Häcken 2-2

Häcken-Djurgården 2-0

Halmstad-Häcken 0-1

NORRKÖPING. Nykomlingen IFK Norrköping hade chansen att ta ett jättekliv mot ett säkrat kontrakt i allsvenskan. Problemet var bara att på andra sidan stod ett sällsynt formstarkt Häcken med en europaplats att kriga för.

Det var därför ingen större överraskning när gästerna, med sex raka matcher utan förlust i ryggen, tog ledningen tidigt in i matchen. Hemvändaren Andres Vasquez slog en högerhörna fram till anfallaren Rene Makondele som gav Häcken en smakstart med sitt nionde mål för säsongen. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Inneffektivitet sänkte Norrköping

I Astrit Ajderevics frånvaro var det Gunnar Heidar Thorvaldsson och Sphetim Hasani som skulle göra det framåt för hemmalaget. Men trots ett jämnt fördelat bollinnehav förmådde inte Norrköping skapa mer än tre avslut på mål, vilket naturligtvis inte räcker mot ett disciplinerat Häcken.

0-1-Förlusten betyder att Norrköping behåller avståndet på tre poäng ner till Syrianska som med tre omgångar kvar att spela ligger på kvalplatsen.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.