Måndag 2 Aug
Stockholm

Trelleborg mot superettan efter nytt poängtapp

Örebro firar efter Emil Bergers tidiga ledningsmål.
1 av 2
Örebro firar efter Emil Bergers tidiga ledningsmål. Foto: Claes Hall / SCANPIX
Tom Prahls mardrömssäsong med Trelleborg ser ut att sluta med en nedflyttning.
2 av 2
Tom Prahls mardrömssäsong med Trelleborg ser ut att sluta med en nedflyttning. Foto: Claes Hall / SCANPIX

Trots en sen kvittering tyder det mesta på att Trelleborg spelar i superettan nästa år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tajt i botten

13. IFK Norrköping 30p (27)

---

14. Syrianska 27p (27)

---

15. Trelleborg 25p (27)

16. Halmstad 14 (27)

( ) = Spelade matcher

TRELLEBORG. Norrköping är det lag som ligger på den sista säkra platsen i allsvenskan. På söndagen hade "Peking" en gyllene chans att rycka ifrån konkurreterna kring nedflyttningsstrecket, men Häcken visade sig vara för starkt.

Det öppnade istället för ett desperat Trelleborg att knappa in på Norrköping. Örebro kom på besök och Tom Prahls mannar var ute efter att greppa tag om den sista livlinan. Det skulle visa sig bli lättare sagt än gjort...

Mardrömsstart för jagande TFF

Redan efter sex minuter hamnade Trelleborg i underläge. Örebros talangfulle mittfältare Emil Berger nöp till från distans och bollen tog en lurig bana innan den letade sig in bakom Viktor Noring i TFF-målet.

Ett blekt Trelleborg såg taget ut av det snöpliga målet och Örebro fortsatte att trumma på, men Viktor Noring kunde streta emot och matchen gick till pausvila med 0-1-ledning till bortalaget.

Trelleborg får sikta in sig på nedflyttning

En katastrofal säsong för Trelleborg ser ut att innebära en nedflyttning till superettan. Hemmalaget lyckades visserligen kvittera sent in i matchen genom Peter Abelsson, men det oavgjorde resultatet innebär att avståndet upp till säker mark stannar på fem poäng med två matcher kvar att spela. Frågan är om Tom Prahl får fortsätt förtroende från ledningen om laget ramlar ner i superettan?

Kommentera
Kopiera länk
Dela