Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HIF om MFF:s guldkvittering: "Bussen stod inte stilla"

- 25/09/2011, 18:55 -
Söndagens seger mot Gais gjorde att Lennart Johanssons pokal hamnar i Skåne.
1 av 2

Söndagens seger mot Gais gjorde att Lennart Johanssons pokal hamnar i Skåne.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Nu kan ni andas ut, Helsingborg. SM-guldet är säkrat.
2 av 2

Nu kan ni andas ut, Helsingborg. SM-guldet är säkrat.

ERIK ABEL / SCANPIX

Helsingborg är svenska mästare i fotboll år 2011. Beskedet fick laget i bussen på väg hem från bortamatchen mot Gais.

Helsingborg har varit numret för stort för samtliga allsvenska lag under 2011 års allsvenska säsong. Redan efter 20 omgångar började det snackas om guld, men det skulle dröja till den 27:e omgångan innan pokalen säkrades. Och det tack vare ett sent mål från värsta rivalen Malmö FF.

– Det var stor glädje, säger tränaren Conny Carlsson till Canal Plus.

Tog emot beskedet på bussen

Helsingborgsspelarna satt på bussen på väg hem från 1-3-vinsten borta mot Gais tidigare under söndagen. Ett resultat som innebar att matchen mellan Malmö FF och AIK kunde avgöra var guldet skulle hamna. Om AIK tappade poäng skulle guldet vara i Helsingborgs ägo, ett scenario som infriades när Mathias Ranégie i matchens 91:a spelminut nickade in MFF:s sena kvittering.

– Vi streamade matchen på Canal Plus, så vi var några minuter efter, säger målvakten Pär Hansson som ändå insåg vad som hade hänt när lagkamraterna i framsätet började skrika hejvilt.

– Några lyssnade på radiosporten så vi förstod vad som hade hänt när de började skrika. Jag kan säga att bussen inte stod still då.

"Vi är värda det här"

Trots tapp av namnkunniga spelare som Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt kunde Helsingborg fortsätta att rada upp trepoängare och till slut belönades man med en guldfärgad pokal.

– Vi har en oerhört stark spelargrupp med många olika spelartyper. Vi har gjort det så pass bra att vi verkliger känner att vi är värda det här, säger Conny Karlsson.

Och trots att man vill vänta med det riktiga guldfirandet till efter den sista omgången, kunde man inte låta bli att dras med i euforin.

– Nu kom Jesper (Jansson reds.anm) in med några glas champagne. Bussen står still just nu, säger han.