1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Djurgårdslegendaren söker det perfekta avslutet

Mattias Jonson vill i sin sista säsong se till att Djurgården förblir allsvenskt: "Med en seger mot IFK ser det mycket bra ut inför avgörandet"  


Djurgårdens återstående program

30/9: Syrianska – DIF.

15/10: MFF- Djurgården? (MFF har överklagat Disicplinnämndens beslut om omspel).

17/10: Halmstad – DIF.

23/10: DIF – Gefle.

STOCKHOLM. I kväll väntar IFK Göteborg på Stockholms Stadion för Djurgårdens veteran Mattias Jonson, som samtidigt ser slutet på fotbollskarriären. Nu kan han räkna de sista matcherna på fingrarna. Upplevelser som tvillingderbyn och bottenstrider är snart minnen och inte längre en del av vardagen.

- Det är en speciell känsla. Speciellt efter matcherna, sist satt jag i omklädningsrummet och tänkte att det var sista gången jag spelade på Råsunda, säger Jonson till Nyheter24 och lägger till:

- Därför var det fantastiskt skönt att få hoppa in ett par minuter och få avsluta med en vinst.

Djurgården har efter en tids svacka kortare verkligen hamnat i ett poängstim. Pinnarna rullar in och ett förnyat allsvenskt kontrakt är bara inom räckhåll samtidigt som exempelvis Jonson inte vill ta ut något i förskott.

- Men folk pratar hela tiden om att vi har fem matcher kvar jämfört med de andra lagen som har tre. Men vi vet inte hur det blir med MFF-matchen än, helt säkert - det kanske bara är fyra. Därför är det extra viktigt att vi tar poäng i de här matcherna nu.

Vore det perfekta avslutet att få skjuta kvar Djurgården i allsvenskan?

- Jag har inget drömscenario. Det viktigaste är att vi ger allt tills kontraktet är säkrat i teorin. När vi inte kan slåss om de övre positionerna så är det klart att jag vill lämna Djurgården som ett allsvenskt lag.

"De är vassa framåt"

37-åringen varnar för Blåvitts offensiv med en gammal lagkamrat i spetsen.

- Det är ett stabilt lag som är farliga framåt. Med spelare som Hannes Stiller och Tobias Hysén. "Tobbe" har många av oss spelat med och vet vilken karaktär det är, han måste vi stoppa för att vinna.

Veteranen har varit i pressade situationer förr med Djurgården, och vet vad som gäller.

- Okej, att det är lättare att vinna med ett bra spel. Men i det här skedet av säsongen är det inte spelet utan resultaten som räknas.

Vad tror du matchen slutar?

- Vi vinner med två mål mot noll, avslutar Jonson.

/
Dif
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.