Trelleborg hade både fotbollslaget BK Häcken, och domare Tobias Mattson emot sig. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Domaren Tobias Matsson blåste två straffar för hemmalaget. Båda räddades dock av Viktor Noring. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Domaren i fokus när TFF närmade sig superettan

Trelleborgsmålvakten Viktor Noring räddade två straffar. Trots det förlorade man mot Häcken.

Vitt skilda formkurvor

Jämför formkurvan hos dessa två lag och skillnaden är lika glasklar som dag och natt. Medan Häcken hade sju raka matcher utan förlust, med bland annat en stabil 2-0-seger mot då guldjagande Elfsborg, har Trelleborg haft det desto svårare. Den senaste segern för Prahls manskap kom först den 6 augusti då laget besegrade Gefle med 2-0. Sedan dess hade skåneklubben radat upp sju matcher utan vinst, däribland fem förluster.

HISINGEN. Tom Prahls Trelleborg har det inte lätt just nu. Inte nog med att laget ligger fast förankrat på en nedflyttningsplats - till och med domarna verkar vara emot den blåklädda klubben. Mot Häcken fick man två billiga straffsparkar emot sig. Den första tog målfarlige Rene Makondele hand om, och drämde den ... rakt i famnen på Viktor Noring.

TFF utspelat - men höll 0-0

Trelleborg kunde freda sitt mål till halvtid, men tro inte att det gick helt smärtfritt. Hörnstatistiken efter 45 minuters spel var smått osannolika 13-2 till hemmalaget som definitivt borde ha haft ledningen med sig i paus.

– Vi är tacksama för att vi inte ligger under, sa Tom Prahl inför den andra halvleken.

En halvlek som gick i samma tecken som den första. Häcken fortsatte att dominera och fick mycket riktigt utdelning. Inte helt oväntat kom 1-0-målet till på en hörna, Häckens 16:e i räkningen. Dioh Williams kom upp perfekt men fick en riktig sneträff med pannan och bollen letade sig istället fram till Mattias Östberg som kunde peta in ledningsmålet från nära avstånd.

Straffmiss nummer två

Domare Mattias Matsson tyckte sedan att Häcken förtjänade en ny chans från elvameterspunkten och blåste straff nummer två efter att Andreas Vasquez gått omkull i straffområdet. Den här gången klev Makondele åt sidan till förmån för brassen Maranhao som självsäkert stegade fram och, just det, missade.

Trots de missade straffarna kunde Häcken vinna matchen med 1-0. Ett fullt rättvist resultat som innebär att Hisingslaget fortfarande har chansen att nå europaspel.

För Trelleborg ser det desto mörkare ut. Med två matcher kvar att spela placerar sig laget på en nedflyttningsplats.

– Det går inte ens att beskriva, det är jobbigt, konstaterar Fredrik Jensen till Canal Plus.