Fredag 2 Dec
Stockholm

Publikfavoriten: "Det är tufft nu, AIK förändrade mitt liv"

1 av 3
. Foto: Scanpix
2 av 3
. Foto: Scanpix
3 av 3
. Foto: Scanpix

Kenny Pavey om sin tid i AIK inför sista hemmamatchen på söndag: "Bara att tänka på att det är sista matchen på Råsunda gör att jag nästan börjar gråta".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kenny Pavey

Född: Den 23 augusti, 1979 i London, England.

Längd och vikt: 178 cm, 72 kilo tung.

Matcher och mål för AIK: 129/14, spelat nästmest matcher av spelarna i A-laget, efter Daniel Tjernström.

I AIK sen: 2006, kom från Ljungskile.

Aktuell: Gör på söndag sin sista hemmamatch för AIK mot BK Häcken.

SOLNA. Han inledde sin karriär i Millwall FC... och den som kan sin engelska fotboll vet vad det betyder - Kenny Pavey är en tuff jävel. I morgon gör han sista matchen på Råsunda. 

- Det är synd men såhär är det i fotboll, det är ovanligt att en spelare spelar sex år i samma klubb, speciellt i en klubb som AIK, säger han till Nyheter24.

2006 lämnade han Ljungskile för AIK. En lyckad övergång - Pavey blev snabbt publikfavoriten för supportrarna på Norra stå. Engelsmannens kompromisslösa spelstil och hans "100 procent i alla lägen"-inställning gör att Pavey för alltid kommer vara en legendar för AIK-fansen.

- Jag älskar fansen, jag kan inte sätta ord på vad dem betyder för mig. Jag visste inte hur långt jag kunde gå som spelare men de gav mig chansen och har burit fram mig.

Du är mycket omtyckt av supportrarna, vad beror det på?

- De vet att jag gör allt för dem, även utanför planen. Jag försöker alltid reprensentera AIK på ett så bra sätt som möjligt där. Vi har växt tillsammans, de älskar mig och jag älskar dem, en perfekt kombination. 

Säsongen 2009 vann han SM-guld med Solnaklubben och det är också det som är det största minnet från hans tid i Sverige.

- Inför säsongen visste vi inte hur det skulle, men vi började ta poäng. Helt plötsligt hade vi en avgörande match i Göteborg. Att sen ta klubbens första dubbel, du vet: det blir inte bättre än så, säger Kenny Pavey och fortsätter:

- Jag har nog aldrig festat så hårt som jag gjorde då, mot slutet var man nästan en alkholist, haha.

Nu vet Pavey inte var han hamnar, han beskriver situationen som tuff men att "han måste hitta ett jobb". Hans agent pratar just nu men klubbar men ingenting är klart och han vill vänta med att spekulera i media innan det är 100 procent.

Är AIK eller Millwall favoritlaget nu?

- Hahaha. Ehm, AIK har en stor plats i mitt hjärta, klubben förändrade mitt liv. Jag har två favoritlag nu - i Sverige är det självklart AIK och i England, Millwall.

Vad kommer du säga till fansen efter matchen?

- Det kommer bli många tack och att det är grymma, men precis vad jag kommer säga, det vet jag inte än, det blir nog något i stundens ingivelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.