Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny förlust - bara ett mirakel kan rädda TFF

- 16/10/2011, 15:55 -
Det krävs ett mirakel modell större om Trelleborg spelar i allsvenkan nästa år.
1 av 2

Det krävs ett mirakel modell större om Trelleborg spelar i allsvenkan nästa år.

Andreas Hillergren/SCANPIX

Succétränare ifjol - nu får Prahl sikta in sig på spel i superettan. Om han stannar?
2 av 2

Succétränare ifjol - nu får Prahl sikta in sig på spel i superettan. Om han stannar?

Claes Hall/SCANPIX

Endast ett mirakel kan rädda Trelleborg från att åka ur allsvenskan. Förlusten mot Mjällby ser ut att bli dödsstöten för Skånelaget.

TRELLEBORG. Det blåklädda Skånelaget svarade för en fenomenal prestation i fjolårets allsvenska. Tom Prahl var en hyllad man, en tränare som så när tog sitt lag till en europaplats.

Nu är Trelleborg återigen ett bottenlag, och Prahl är en hårt ansatt tränare i ett lag som befann sig i ett minst sagt prekärt läge. När Mjällby gästade Trelleborg i årets näst sista omgång var en trepoängare inte bara viktigt för TFF - det var ett krav, ett måste för att inte ramla ur den högsta serien.

– Vi har för avsikt att ta tag i det här direkt och sätta tryck på dem, sa Prahl inför matchen.

Drömstart efter Aspers tabbe

Budskapet verkade ha nått fram till den pressade startevlan. Bara minuter in i drabbningen kunde Kristian Haynes promenera med bollen från mittcirkeln - och klippa till från distans. Ett skott som var välplacerat, men för att del inte otagbart för Mjällbys Mattias Asper som stod som fastfrusen på mållinjen.

Trelleborg fortsatte att ösa på och kom allt närmare ett 2-0-mål. Men när utdelningen uteblev kom istället en ologisk kvittering. David Löfquist fick chansen från liggande boll och skruvade in frisparken i Zlatan Azinovics vänstra kryss.

Vändningen fullbordades

Och värre skulle det bli för TFF som - trots drömstarten - fick gå till pausvila i underläge. Detta efter att måltjuven Marcus Ekenberg nått högst på Patrick Osiakos frisparksinlägg och nickat in 1-2-målet.

– Vi måste få bättre kvalité i våra grejer, konstaterade Prahl till Canal Plus inför den andra halvleken.

En fullständigt korrekt analys av den rutinerade tränaren. En förlust skulle nämligen betyda att Trelleborg spelar i superettan nästa säsong, det kan vi nästan slå fast. Tre poäng och åtta mål skiljer upp till Syrianska på kvalplats, och då ska man komma ihåg att "Suryoye" har en match mindre spelad.

Nattsvart, Trelleborg

Trots en hedersvärd kämpainsats lyckades inte hemmalaget kvittera Mjällbys ledning och den 18 förlusten för säsongen var ett faktum. En förlust som sved mer än någon annan.

– Man är ganska nollställd nu. Det är inte så jävla lätt att säga något. Det är första gången jag är med om att åka ur en serie, säger en bedrövad Tom Prahl efter matchen och fortsätter:

– Det känns väldigt märkligt.