Det krävs ett mirakel modell större om Trelleborg spelar i allsvenkan nästa år.
1 av 2
Det krävs ett mirakel modell större om Trelleborg spelar i allsvenkan nästa år. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Succétränare ifjol - nu får Prahl sikta in sig på spel i superettan. Om han stannar?
2 av 2
Succétränare ifjol - nu får Prahl sikta in sig på spel i superettan. Om han stannar? - Foto: Claes Hall/SCANPIX

Ny förlust - bara ett mirakel kan rädda TFF

Endast ett mirakel kan rädda Trelleborg från att åka ur allsvenskan. Förlusten mot Mjällby ser ut att bli dödsstöten för Skånelaget.


Sviten bruten

Trelleborg hade nio raka matcher utan förlust mot just Mjällby. På söndagen, när de behövde en vinst som allra mest, bröts den sviten.

När lagen huserade i superettan i början av 2000-talet svarade TFF för fyra vinster och två oavgjorda. De allsvenska mötena har slutat på följande vis:

2011: Trelleborg-Mjällby 1-2

2011: Mjällby-Trelleborg 0-1

2010: Mjällby-Trelleborg 1-1

2010: Trelleborg-Mjällby 2-1

TRELLEBORG. Det blåklädda Skånelaget svarade för en fenomenal prestation i fjolårets allsvenska. Tom Prahl var en hyllad man, en tränare som så när tog sitt lag till en europaplats.

Nu är Trelleborg återigen ett bottenlag, och Prahl är en hårt ansatt tränare i ett lag som befann sig i ett minst sagt prekärt läge. När Mjällby gästade Trelleborg i årets näst sista omgång var en trepoängare inte bara viktigt för TFF - det var ett krav, ett måste för att inte ramla ur den högsta serien.

– Vi har för avsikt att ta tag i det här direkt och sätta tryck på dem, sa Prahl inför matchen.

Drömstart efter Aspers tabbe

Budskapet verkade ha nått fram till den pressade startevlan. Bara minuter in i drabbningen kunde Kristian Haynes promenera med bollen från mittcirkeln - och klippa till från distans. Ett skott som var välplacerat, men för att del inte otagbart för Mjällbys Mattias Asper som stod som fastfrusen på mållinjen.

Trelleborg fortsatte att ösa på och kom allt närmare ett 2-0-mål. Men när utdelningen uteblev kom istället en ologisk kvittering. David Löfquist fick chansen från liggande boll och skruvade in frisparken i Zlatan Azinovics vänstra kryss.

Vändningen fullbordades

Och värre skulle det bli för TFF som - trots drömstarten - fick gå till pausvila i underläge. Detta efter att måltjuven Marcus Ekenberg nått högst på Patrick Osiakos frisparksinlägg och nickat in 1-2-målet.

– Vi måste få bättre kvalité i våra grejer, konstaterade Prahl till Canal Plus inför den andra halvleken.

En fullständigt korrekt analys av den rutinerade tränaren. En förlust skulle nämligen betyda att Trelleborg spelar i superettan nästa säsong, det kan vi nästan slå fast. Tre poäng och åtta mål skiljer upp till Syrianska på kvalplats, och då ska man komma ihåg att "Suryoye" har en match mindre spelad.

Nattsvart, Trelleborg

Trots en hedersvärd kämpainsats lyckades inte hemmalaget kvittera Mjällbys ledning och den 18 förlusten för säsongen var ett faktum. En förlust som sved mer än någon annan.

– Man är ganska nollställd nu. Det är inte så jävla lätt att säga något. Det är första gången jag är med om att åka ur en serie, säger en bedrövad Tom Prahl efter matchen och fortsätter:

– Det känns väldigt märkligt.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.