Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK: "Vi kommer att överklaga om beslutet drabbar oss"

- 17/10/2011, 15:19 -
Annela Yderberg, AIK:s vd, fattar inte varför polisen helt plötsligt har ändrat sig nu.

Annela Yderberg, AIK:s vd, fattar inte varför polisen helt plötsligt har ändrat sig nu.

Lars Pehrson/SCANPIX

AIK:s vd kommenterade Stockholmspolisens beslut att fakturera klubbarna för att polisen gör sitt jobb.

STOCKHOLM. Polisens riktlinjer för framtida utgifter i samband med idrottsevenemang som rör aktiebolag blev under måndagseftermiddagen offentligt. Och det var ett beslut som fick ta emot kraftiga mothugg från bland annat AIK Fotboll AB:s vd, Annela Yderberg:

– Vi anser att detta är ett väldigt underligt sätt att tolka redan existerande lagstiftning, säger hon till Nyheter24.

Carin Götblad, som sitter som länspolismästare på Stockholmspolisen kommenterade så sent som under almedalsveckan att hon aldrig besökt en fotbollsmatch. Än mindre en högrisksmatch. Något som Yderberg inte vill kommentera, men hon menar ändå att klubben kommer vidta åtgärder.

– Vi kommer överklaga beslut om fakturering om så skulle ske vid ett av våra evenemang. Vi lägger redan som det är många miljoner på säkerhet och förebyggande arbete och jag har svårt att förstå hur Götblad kan anse att detta skulle leda till bättre säkerhet när vi får mindre resurser att arbeta med.

Beslutet kommer att träda i kraft första gången den 14 november då AIK spelar mot Djurgården i Globen.