1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Så mycket kostar MFF-publikens svek

Publiksnittet sjönk från 15 000 till 12 500 på en säsong. MFF:s ordförande Per Nilsson: "Vi hade räknat med högre publiksiffror".


Malmö FF:s publiktapp - och vinst

Publiksnittet guldsäsongen 2010: 15 194.

Publiksnittet 2011 kommer landa runt: 11 500.

Så mycket förlorar MFF på publiktappet:  Minst nio miljoner kronor.

Så mycket tjänar MFF på europaspelet: 35-40 miljoner kronor.

Bokslutet 2010: - 30 miljoner kronor.

Bokslutet 2011: +, men hur mycket?

MALMÖ. Publiktappet beror på tre variabler enligt Malmö FF:s ordförande Per Nilsson: Europaspelet har inneburit mer matcher - vilket har minskat intresset för de allsvenska matcherna, den sportsliga framgången har uteblivit och två matcher har blivit avbrutna.

- Om vi jämför med förra säsongen så bara i lösbiljettsförsäljningen har vi tappat nio miljoner kronor i intäkter. Och då har vi inte räknat med allt annat så den totala summan kommer överstiga det.

Hade ni budgeterat för högre biljettintäkter?

- Vi hade budgeterat för något högre publikintäkter än förra året och det får vi ju inte, säger Per Nilsson och fortsätter:

- Å andra sidan hade vi budgeterat med noll kronor för europaspelet, där drar vi in 35-40 miljoner kronor netto. Så det är absolut ingen krisstämning i klubben, nettot är ju bättre än vad vi hade budgeterat för den här säsongen.

Malmö FF gör sportsligt sett en sämre säsong än den förra, men ekonomiskt går det inte att jämföra. Säsongen 2010 gick MFF, trots, guldet, 30 miljoner.

- Vi kommer gå plus men vi kommer inte redovisa närmare innan vi fått alla detaljerade siffror, det gör vi lite grann i skenet av förra säsongen: Då uppgav vi siffror som vi fick gå ut och korrigera sen.

Inför årets säsongen förkastade ni alla bud på era spelare, med facit hand, var det ett bra beslut?

- Nu var jag inte inblandad i de beslut så det är väldigt lätt för mig att stå bredvid och recensera dem. Men ja, det kan jag konstatera, det var väldigt bra beslut. Vissa av de här spelarna har stått för avgörande insatser i europaspelet.

Vad blir nästa säsongs största utmaningen?

- Vi är en fotbollsförening, så nästa säsong siktar vi på att vinna allsvenskan igen.

Örebro - Malmö FF spelas på söndag och startar klockan 16.30 och visas i Canal Plus Sport.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!