Onsdag 8 Dec
Stockholm

Årets bästa spelare i allsvenskan är...

Han är inte bara frisparksspecialist och framspelare - han höjer hela laget med sin blotta närvaro på planen.
1 av 2
Han är inte bara frisparksspecialist och framspelare - han höjer hela laget med sin blotta närvaro på planen. Foto: Adam Ihse/EXPONERA/SCANPIX
Brassen Wanderson fortsätter att vara fullkomligt briljant i Gais-tröjan.
2 av 2
Brassen Wanderson fortsätter att vara fullkomligt briljant i Gais-tröjan. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Brassen som återvände hem och valde bort oljepengar för en udda färgkombination.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Wanderson Do Carmo

Född: Den 18 februari, 1985.

Längd, vikt: 180 cm lång, 75 kilo tung.

Säsongen 2011: 26 matcher, tio mål och tolv assist.

GÖTEBORG. När Wanderson Do Carmo lämnade Gais för Al-Ahli verkade det som att vi hade sett det sista av spelaren som skjuter oftare än AIK:s sportchef säger: "Vi kommenterar inte enskilda spelaraffärer". Men livet består (tydligen) av mer än pengar - för Brassen vantrivdes i Saudiarabien och ett år senare var han tillbaka i Götet. Och han har inte gjort någon besviken.

För trots att Wanderson kom helt otränad i maj så har han, 26 spelade matcher senare, gjort imponerande 22 poäng - mest av alla i allsvenskan. Som grädden på moset, eller som fisken på fisken, har Wandersons återkomst och tolv assister dessutom hjälpt en yngling att slå igenom; lagkamraten Mervan Celik har slagit igenom och det med besked med sina 14 mål - och ryktas nu med agent Hassan Cetinkaya som körledare med megafon, vara på väg till Galatasaray.

Stannar kvar hos "Makrillarna"

Allsvenskans bästa spelare 2011 kommer ha chansen att göra om bedriften. I augusti köpte Gais loss Brassen och gjorde lånet permanent, med ett treårskontrakt. Med återkomsten är Wanderson på väg att bli 10-talets stora ikon i Gais.    

Kommentera
Kopiera länk
Dela