Han är inte bara frisparksspecialist och framspelare - han höjer hela laget med sin blotta närvaro på planen.
1 av 2
Han är inte bara frisparksspecialist och framspelare - han höjer hela laget med sin blotta närvaro på planen. - Foto: Adam Ihse/EXPONERA/SCANPIX
Brassen Wanderson fortsätter att vara fullkomligt briljant i Gais-tröjan.
2 av 2
Brassen Wanderson fortsätter att vara fullkomligt briljant i Gais-tröjan. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Årets bästa spelare i allsvenskan är...

Brassen som återvände hem och valde bort oljepengar för en udda färgkombination.


Wanderson Do Carmo

Född: Den 18 februari, 1985.

Längd, vikt: 180 cm lång, 75 kilo tung.

Säsongen 2011: 26 matcher, tio mål och tolv assist.

GÖTEBORG. När Wanderson Do Carmo lämnade Gais för Al-Ahli verkade det som att vi hade sett det sista av spelaren som skjuter oftare än AIK:s sportchef säger: "Vi kommenterar inte enskilda spelaraffärer". Men livet består (tydligen) av mer än pengar - för Brassen vantrivdes i Saudiarabien och ett år senare var han tillbaka i Götet. Och han har inte gjort någon besviken.

För trots att Wanderson kom helt otränad i maj så har han, 26 spelade matcher senare, gjort imponerande 22 poäng - mest av alla i allsvenskan. Som grädden på moset, eller som fisken på fisken, har Wandersons återkomst och tolv assister dessutom hjälpt en yngling att slå igenom; lagkamraten Mervan Celik har slagit igenom och det med besked med sina 14 mål - och ryktas nu med agent Hassan Cetinkaya som körledare med megafon, vara på väg till Galatasaray.

Stannar kvar hos "Makrillarna"

Allsvenskans bästa spelare 2011 kommer ha chansen att göra om bedriften. I augusti köpte Gais loss Brassen och gjorde lånet permanent, med ett treårskontrakt. Med återkomsten är Wanderson på väg att bli 10-talets stora ikon i Gais.    

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

1 timme sedan
Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.