En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i den framtida logen där Lars-Åke Lagrell ska se matcherna tillsammans med övriga pampar.
1 av 4
En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i den framtida logen där Lars-Åke Lagrell ska se matcherna tillsammans med övriga pampar. - Foto: Privat
En flagga har placerats i AIK:s omkläddningsrum.
2 av 4
En flagga har placerats i AIK:s omkläddningsrum. - Foto: Privat
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet.
3 av 4
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet. - Foto: Privat
Svenska Fotbollförbundets skrytbygge har "dekorererats" av Djurgårdssupportrar.
4 av 4
Svenska Fotbollförbundets skrytbygge har "dekorererats" av Djurgårdssupportrar. - Foto: Privat/Scanpix

AIK:s framtida hemmaplan utsatt för Djurgårdssabotage

Publicerades: 26 Okt 2011, 09:13, Uppdaterades: 28 Okt 2011, 15:14

NYHETER24 AVSLÖJAR. Djurgårdsfans har placerat Dif-souvenirer i Swedbank Arenas väggar. AIK:s framtida omklädningsrum "saboterat". Se bilderna här.


AIK spelar på Swedbank

AIK valde för en tid sedan att spela sina framtida hemmamatcher på Swedbank Arena. Medlemmarna följde därmed Arenapanelens rekommendation om att stanna i Solna.

Men det var inte endast geografin som avgjorde valet. De ekonomiska frågorna vägde också in, såväl även ett löfte från Solna kommun om att AIK skulle få en ny träningsanläggning i anslutning till arenan.

Notan för Swedbank Arena beräknas nu landa på dryga tre miljarder kronor.

SOLNA. AIK:s framtida hemmaplan, mångmiljardbygget Swedbank Arena, har dekorerats av byggnadsarbetare med känslor för Djurgården. Bilder Nyheter24 kommit över visar hur dessa personer placerat en djurgårdströja, en flagga och en klocka i väggarna på Svenska Fotbollförbundets skrytbygge.

Djurgårdströjan samt klockan har bäddats in i hemmalagets omklädningsrum, i samma omklädningsrum som AIK snart kommer att göra sig redo för match. Flaggan har förseglats in i SvFF:s loge.

– Det hade jag faktiskt ingen aning om, berättar Christian Alexandersson, vd för Swedbank Arena, till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är inget vi tänker åtgärda så här i efterhand.

Gnaget lackar ur

Efter att ha blivit informerad om kuppen reagerar Black Armys ordförande, Daniel Wilhelmsson, på uppgifterna.

– Det här var ju en tråkig nyhet, säger han till Nyheter24.

Hur känns det?

– Det här visar ju bara hur smutsiga Djurgårdssupportrarna är.

Inte första gången Swedbank besudlas

Det har sedan tidigare varit känt att Swedbank Arena saboterats av AIK-fans, som lade en stor flagga under cementen på vad som kommer att bli planens mittcirkel.

AIK
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

1 timme sedan

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

2 timmar sedan
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

2 timmar sedan
Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Motorsportens dödligaste helg inleds: "Ett h*lvete"

3 timmar sedan
I helgen avgörs motorsportens dödligaste tävlingar. På Isle of Man har en person redan dött, den senaste av totalt 267 dödsfall. – De här människorna är "crazy", säger motorsportskommentatorn Janne Blomqvist.

Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

3 timmar sedan
Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed. Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson. En jättehärlig start, säger 30-åringen.

Förbundets Stenson-besked: "Förändrar inget"

idag 13:38
Brytningen mellan Henrik Stenson och Svenska golfförbundet tycks stå fast. Detta trots att att det stora golfbråket mellan PGA och LIV ser ut att vara över. Som jag förstår det har inte det här beslutet ändrat något, säger generalsekreteraren Gunnar Håkansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.