Söndag 5 Dec
Stockholm

Politikern efter Dif-sabotaget: "Äntligen lägger sig fansen i debatten"

En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i det framtida omklädningsrummet för hemmalaget.
1 av 4
En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i det framtida omklädningsrummet för hemmalaget. Foto: Privat
En flagga har placerats i Svenska Fotbollförbundets loge, som överblickar planen.
2 av 4
En flagga har placerats i Svenska Fotbollförbundets loge, som överblickar planen. Foto: Privat
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet.
3 av 4
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet. Foto: Privat
Hanif Bali är synnerligen positiv gällande Svenska Fotbollförbundet.
4 av 4
Hanif Bali är synnerligen positiv gällande Svenska Fotbollförbundet. Foto: SCANPIX

Moderaternas riksdagspolitiker från Solna kommenterar sabotaget mot kommunens skrytbygge. Dessutom går han till attack mot hanteringen av; "nya, gamla, nya, föråldrade Ullevi".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. När riksdagsledamoten Hanif Bali hörde talas om Nyheter24:s avslöjande om Djurgårdssupportrarnas sabotage mot Swedbank Arena, skrev den moderata Solnabon följande på sin facebook:

"Och så vill de att vi politiker ska ta lagen seriöst."

Ett citat han menar var ämnat att tas som ett ironiskt uttalande. Men, menar han, han vidhåller att han nu ser en ny tendens torna upp sig i den svenska sportdebatten.

Hanif Bali hävdar att debatten nu verkligen kommit igång om Swedbank Arena och att AIK:s val att använda bygget som sin framtida hemmaplan var ett positivt beslut.

– Frågan om Swedbank har ständigt varit aktuell här i Solna och i medierna. Men det beror mycket på att det är en vacker och väldigt stor arena. Något som innebär att folk missar allt annat som byggs här.

Riksdagsledamoten jämför Swedbankbygget med karusellerna som omgärdade arenafrågan i Göteborg.

– Där spenderade de 100 000 i skattepengar på att komma fram till att arenan skulle heta "Nya, gamla, nya, föråldrade Ullevi". Här har vi investerat runt 400 miljoner kronor i Arenastaden med den tillhörande arenan.

400 miljoner Bali hoppas kommer generera mycket positivt för Solna kommun tack vare 270 000 kvadratmeter nya kontorsytor, samt 4 000 nya bostäder i anslutning till Swedbank Arena.

AIK själva är förtegna efter sabotaget mot sitt framtida omklädningsrum. Johan Strömberg, ordförande för AIK, vägrar kommentera händelserna när Nyheter24 når fram.

– Det här berör inte oss, säger han kort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela