Lördag 4 Dec
Stockholm

Landslagsbacken ratad i AIK: "Ska ta revansch"

Alexander Milosevic är, tillsammans med Niklas Backman, anledningarna till att "Pärtan" fastnat på bänken.
1 av 3
Alexander Milosevic är, tillsammans med Niklas Backman, anledningarna till att "Pärtan" fastnat på bänken. Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Mittbacken var uttagen till landslagsturnén så sent som år 2010.
2 av 3
Mittbacken var uttagen till landslagsturnén så sent som år 2010. Foto: Marcus Ericsson/BILDBYRÅN
Per Karlsson har fått sparsamt med speltid under den gångna säsongen. Nu är han ute efter revansch.
3 av 3
Per Karlsson har fått sparsamt med speltid under den gångna säsongen. Nu är han ute efter revansch. Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Per Karlsson lever i skuggan av mittbacksparet Niklas Backman och Alexander Milosevic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Karlssons speltid i AIK

År 2003 tog han klivet upp i A-laget och redan året därpå fick han stort förtroende från tränaren.

Efter utlåningen till Åtvidaberg år 2007 har Per Karlsson varit en startman för AIK, åtminstone fram tills nu...

2008: 25 framträdanden

2009: 26 framträdanden

2010: 21 framträdanden

2011: 6 framträdanden

SOLNA. År 2010 var ett riktigt drömår för mittbacken Per Karlsson. Han var en av allsvenskans mest framstående mittbackar, något som belönades med en chans i A-landslaget.

Årets säsong har varit den raka motsatsen. "Pärtan", som han kallas, var en startman när 2011 års allsvenska kickade igång, men en tidig skada gjorde att nyförvärvet Alexander Milosevic klev in och ersatte. Underbarnet från Vasalund imponerade så pass mycket att Karlsson blev förpassad till bänken, och där har han fått sitta - säsongen ut.

– Som fotbollsspelare vill du alltid spela varje match så det är klart att det känns surt. Men samtidigt, vi är seriens försvarsstarkaste lag så det är svårt att klaga. Jag kan ju inte direkt ställa ett ultimatum till tränaren, säger mittbacken till Nyheter24.

Finns intresse från andra klubbar

Per Karlsson har spelat i AIK under hela sin uppväxt och tog klivet direkt från ungdomsverksamheten in i A-laget. Där han har stannat, förutom under en ettårig utlåning till Åtvidaberg under säsongen 2007.

En ny utlåning lär dock knappast bli aktuell, trots att han bara fått spela fyra matcher från start. Kontraktet löper ut nästa vinter men målsättningen är att stanna kvar.

– Det finns intresse från andra klubbar men det gäller att allt ska klaffa också. Jag vägrar byta ner mig till en sämre klubb, då tror jag nog att jag skulle göra sämre ifrån mig eftersom jag inte skulle vara lika motiverad.

Hur ska du då göra för att få förtroende i AIK?

– Det är klart, den enklaste lösningen vore ju till exempel om Alexander Milosevic skulle säljas till något topplag för 20 miljoner. Det skulle gynna både klubben och mig, men alla grabbar i laget är så schyssta så man går ju inte runt och hoppas att någon ska försvinna, säger han.

Ställer in semestern - för att träna

Den klassiska devisen "hårt jobb lönar sig" verkar vara något som 25-årigen lever efter. Han tänker inte ge upp, fastslår han, istället ska han ägna hela vintern åt att bli tillräckligt bra för att belönas med en plats i startelvan.

– Jag har varit lite småskadad nu på slutet av säsongen, så jag kommer faktiskt ställa in min semester för att komma ikapp träningsmässigt. Jag ser nästa år som min chans till revansch, eller - jag ska ta revansch, avslutar han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela