Tisdag 22 Jun
Stockholm

Tom Prahl tar sabbatsår - oklart om han återvänder

Tom Prahl vann SM-guld tillsammans med Halmstad, men fick som eventuellt sista minne från fotbollen se sitt Trelleborg ramla ur allsvenskan.
1 av 3
Tom Prahl vann SM-guld tillsammans med Halmstad, men fick som eventuellt sista minne från fotbollen se sitt Trelleborg ramla ur allsvenskan. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Prahl inledde sin tränarkarriär i Onslunda i början av 70-talet. Nu, nästan 40 år senare kan alltså karriären vara över.
2 av 3
Prahl inledde sin tränarkarriär i Onslunda i början av 70-talet. Nu, nästan 40 år senare kan alltså karriären vara över. Foto: Daniel Nilsson/SCANPIX
Prahl firar här ett av sina två SM-guld i Halmstad BK. Det blev ytterligare en skalp tillsammans med MFF.
3 av 3
Prahl firar här ett av sina två SM-guld i Halmstad BK. Det blev ytterligare en skalp tillsammans med MFF. Foto: Gunnar Ask/SCANPIX

Tom Prahl var ett av namnen som dök i Hammarbys rykteskarusell, men i stället för en flytt till Stockholm väljer den gamle gymnastikläraren att bekräfta att det blir ett sabbatsår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tom Prahl:

Prahl slog igenom på allvar när han år 1991 förde upp Trelleborg till allsvenskan. Sedan ägnade han 20 år på högsta nivå i den svenska fotbollen och hann även med en sejour i Viking Stavanger i Norge.

Sammanlagt lyckades den nu 62-årige fotbollstränaren vinna tre SM-guld.

TRELLEBORG. När Trelleborg ramlade ur allsvenskan deklarerade dåvarande tränaren Tom Prahl att han inte skulle fortsätta med skånelaget. Nu berättar han för Nyheter24 att han även ämnar att ta ett sabbatsår från fotbollen.

Nyss hemkommen från en semesterresa till Marocko bekräftar Tom Prahl att han inte ämnar att ägna sig åt fotboll det närmaste året.

– Nej, nu tar jag ledigt ett år och tänkte hemsätta mig i det hus jag och min fru nu köpt, säger han till Nyheter24.

Den tidigare gymnastikläraren, som vunnit tre SM-guld, vill inte bekräfta att karriären definitivt är över.

– Det kan jag inte säga nu, jag har ju varit inom fotbollen så länge. Men vi får se hur det ser ut till nästa år, säger han och avslutar:

– Det ska bli skönt att inte behöva flytta runt så mycket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela