Magnus Pehrsson och Djurgården har nu valt att få bättre kontroll över medieflödet genom att öppna upp sig mer och sluta lägga locket på.
1 av 3
Magnus Pehrsson och Djurgården har nu valt att få bättre kontroll över medieflödet genom att öppna upp sig mer och sluta lägga locket på. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Pehrsson anlände till Djurgården när klubben befann sig i en smått kaotisk situation. Därför valde han en silenzio stampa-riktning på mediehanteringen angående Silly Season.
2 av 3
Pehrsson anlände till Djurgården när klubben befann sig i en smått kaotisk situation. Därför valde han en silenzio stampa-riktning på mediehanteringen angående Silly Season. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Pehrsson har informerat medlemmarna i Djurgården att mer information kring Silly Season ska presenteras under fredagseftermiddagen.
3 av 3
Pehrsson har informerat medlemmarna i Djurgården att mer information kring Silly Season ska presenteras under fredagseftermiddagen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Magnus Pehrsson: Vill få kontroll på sanningen

Den annars så tystlåtne Magnus Pehrsson bjuder här på en djupare genomgång av Silly Season ur en tränares perspektiv.


Vidare läsning:

Nyheter24 dokumenterade tidigare hur sportchefer och spelare upplever Silly Season. En artikel ni kan ta del av här.

Dessutom fick vi en agent att berätta hur de reflekterar över läckor, informationsflödet och konstatera att "alla vet hur den här branschen fungerar".

STOCKHOLM. Efter att Nyheter24 samtalat med en sportchef, en spelare, en agent och en supporter om allt som försiggår kring Silly Season föll nu lotten på Magnus Pehrsson, Djurgårdens manager, som på något sätt innehar eller har suttit på nästan samtliga stolar i Silly-karusellen.

Djurgården har under Magnus Pehrssons ansvar anammat en policy som enkelt kan sammanfattas med den klassiska frasen; "inga kommentarer". En policy som härstammar från Pehrssons tid i Danmark och Ålborg.

– Då handlade det om att Ålborg var ett helgjutet aktiebolag, alltså var det direkt olagligt för mig att läcka eller kommentera rykten, säger han till Nyheter24.

Anledningen till Djurgårdens tystnad var en blandning bristfällig erfarenhet vad det gäller medierutinerna i klubben, samt att Pehrsson ansåg att Ålborgpolicyn gav ett proffsigt intryck.

– När jag kom hit befann vi oss i en hektisk period vad gäller rykten. Det var därför viktigt att det inte kom ut några dubbla budskap utan att det var en röst som talade. Anledningen var helt enkelt att få kontroll på medieflödet.

Nu vill kommunicera bättre

Djurgårdens nolltolerans mot läckor och kommentarer från de egna leden ska luckras upp en aning. Nu vill Pehrsson att kommunikationen ska bli rakare med fansen, även om det finns lägen där detta inte är uppnåeligt.

– Men vi vill kunna ge våra medlemmar och supportrar lite mer än bara "inga kommenterar". För problemet blir då att åsikterna och kommentarerna kommer från annat håll och då blir det svårt att få ut sanningen, säger Pehrsson med eftertanke.

Ett exempel som nämns är när en reporter som varit kontakt med en spelaragent ringer upp och endast får höra att Djurgården inte kommenterar rykten. Då kan en komplett osanning dyka upp i medieflödet, menar Pehrsson. Allt för att agenten vill skapa ett större intresse kring sin egen spelare.

Är det stor skillnad på marknaden nu från när du själv var aktiv?

– Det är mycket mer fokus från medierna i dagens läge, än vad det var tidigare. Dessutom finns det självklart fler olika medier i dag och därmed även fler som kan vädra sin åsikt.

Är ett led i förändringen att ni nu gjort klart att mer information från Silly Season publiceras under fredagen?

– Ja, exakt så.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.