Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jawo letar ny klubb - trots tränarbytet

- 21/11/2011, 14:02 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Bildbyrån

Amadou Jawo fick ingen speltid under Magnus Haglund - nu har tränaren lämnat: "Men min inställning har inte förändrats överhuvudtaget".

BORÅS. Under Magnus Haglunds ledning blev det sparsamt med speltid för Amadou Jawo, något som den offensivt inriktade mittfältaren tröttnade på. Nu har Haglund lämnat - men Jawo är fortfarande öppen för andra alternativ.

- Så är det absolut, jag vet ju inte vem som kommer och hur vi ska spela med mera. Jag tittar mig omkring samtidigt som jag kommer att ha ett snack med den nya tränaren, säger Jawo till Nyheter24 och fortsätter:

- Jag kommer vara ganska rak och ärlig mot honom och kräva att få veta hans syn på mig.

"Jag känner ingen stress"

Det är klubbar i Danmark, Norge och Sverige som är intressant för Jawo. Han beskriver det som att han vet att det finns intresse och att han inte är "orolig eller stressad". Nyligen lämnade hans gamla lagkamrat Daniel Theorin Gefle för Hammarby. En klubb Jawo har bra koll på.

- Jag känner ju sportchefen Gustaf Grauers sen jag var liten. Men det är inte så att det är något klart eller att de har hört av sig till mig. Det är inget som jag har hört talas om innan.

Om Hammarby storsatsar, skulle de vara ett alternativ för dig? 

- Daniel Theorin gick ju dit och han skulle aldrig gå om det inte vara en seriös satsning, jag känner honom bra och vet att det är så. Sen har de fått in bra spelare och det är en fin klubb och sådär, säger Jawo och fortsätter:

- Men framför allt är det allsvenskan som lockar, jag vet att jag har mer att ge där.

Amadou Jawo är inbiten stockholmare - men även ifall både Djurgården och Hammarby storsatsar är det inte säkert att det blir huvudstaden.

- Jag är helt säkert på att jag kommer bo i Stockholm igen, men det är fotbollen som styr mina val och jag vill ha speltid, säger Jawo och lägger till:

- Sen så är det ju såklart ett plus om staden inte är hur liten som helst.