MFF:s spelarflykt kan fortsätta: "Räknar inte med något"

- 02/12/2011, 08:26 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Fem spelare lämnar Malmö - och fler kan det bli. Sportchefen: "Vi kommer ersätta med en mix."

MALMÖ. Sportchefen Per Ågren i Malmö FF har gjort en riktig utrensning: Fyra spelare har redan informerats om att deras tjänster inte längre är önskande - dessutom lämnade Agon Mehmeti för Palermo. Men Ågren utesluter inte att fler spelare kan komma att lämna himmelsblått.

- Nej, jag vet inte vad vi räknar med riktigt, säger han till Nyheter24.

Just nu finns det två frågetecken i truppen. Veteranen Jeffrey Aubynn har ännu inte förlängt sitt kontrakt och brasilianaren Wilton Figureido har flaggat för att han vill lämna.

Blir de spelarna kvar i MFF?

- Det kommer vi ta med spelarna först i stället för någon nyhetsbyrå, och det har vi inte gjort än, säger Ågren och syftar till Aubynn.

- I Wiltons fall är det dessutom så att han står under kontrakt och har ett avtal som sträcker sig över nästa år.

Kommer ha en mindre trupp 2012

2010 års mästare har i år haft en större trupp än brukligt. 26 spelare har slagits om speltid den här säsongen - nästa år kommer det inte bli lika trångt i omklädningsrummet. 

- I vanliga så brukar truppen bara vara på 22-23 man och det är vårt mål.

Hur kommer ni ersätta spelarna som lämnar?

- Det kommer bli en mix av allt. In med talanger och kanske en och annan spelare utifrån.

Malmö FF har en match kvar i Europa League - sen börjar tränare Rikard Norlings och Per Ågrens arbete med att göra MFF till svenska mästare igen. Nu går föreningen igenom taktiken inför transferfönstret.

- Vi håller på att lägga det pusslet och tittar på om om vi har det inom klubben redan eller om vi kommer behöva värva utifrån. Vilka specifika positioner vi kommer förstärka vill jag inte avslöja.

Hittills har det ryktats om David "Löken" Löfquist från Mjällby och FC Köpenhamns Peter Larsson som möjliga nyförvärv till klubben som gjorde sommarens dyraste nyförvärv.

Kommer ni göra affärer i samma prisklass som Mathias Ranégie?

- Vi kommer värva som så vi tycker att vi behöver göra efter den ekonomin som vi har - och vår ekonomin vill jag inte uttala mig om.