Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arenaplanerna läggs på is: "På väg att bli ett nytt Slussen"

- 06/12/2011, 11:34 -
Östermalms IP - arenan som ser ut att stanna vid en snygg ritning.
1 av 3

Östermalms IP - arenan som ser ut att stanna vid en snygg ritning.

DIF.SE

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Planerna på en ny arena vid Östermalms IP går upp i rök - trots tidigare uttalanden om en "helägd hemmaplan".

STOCKHOLM. Djurgårdens IF har i åratal planerat, förhandlat och lovat en ny helägd arena ett stenkast från Stockholms Stadion - men nu ser det ut som att planerna på hemmaplanen som skulle ta 20 000 ser ut att stanna vid en vision.

- Gruppen vi tillsatt har lyst igenom det här från alla håll. Rekommendationen vi i styrelsen fick var att lägga det här på is. Man bedömer inte att Östermalms IP är ett projekt som går att genomföra, säger ordförande Tommy Jacobson till dif.se.

Det är den rådande ekonomin som sätter käppar i hjulet för Blåränderna. Pengarna finns inte i föreningen som just nu går plus minus noll. Utredningen klubben har gjort visar att arenan skulle kostat "väsentligt mycket mer än de 425 miljoner" som det har spekulerats kring.

- Finns inte ekonomin, då finns inte förutsättningarna, säger Jacobsson.

Lösningen blir att Djurgården spelar på Stockholm Stadion säsongen 2012 för att sedan hyra in sig på Sockholmsarenan - tillsammans med Hammarby.

– Stockholmsarenan är vår hemmaplan från 2013 men det är viktigt att påpeka att det inte finns något permanent beslut i frågan.

– Det framstod ganska tydligt att den här frågan var på väg att bli ett nytt Slussen, med beslut som blir dragna i långbänk och en mängd högljudda motståndare. Samtidigt som det riskerade att skapa rejäl badwill för föreningen innebar förslaget också en avsevärt högre kostnad än tidigare beräknat, säger Tommy Jacobson.