Simon Thern lämnar Helsingborg för ärkerivalen Malmö FF.
1 av 2
Simon Thern lämnar Helsingborg för ärkerivalen Malmö FF. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Talangen fortsätter inte i Hif.
2 av 2
Talangen fortsätter inte i Hif. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Chocken: Thern lämnar Hif - för ärkerivalen Malmö FF

Jättetalangen har bestämt sig: det blir ingen fortsättning i Helsingborg.


Vem är Simon Thern?

Den unge mittfältaren föddes den 18 september 1992 och är son till den svenske legendaren Jonas Thern. 19-årigen A-lagsdebuterade den gångna säsongen och gjorde 23 matcher i allsvenskan, varav tio var från start. Men trots det lämnar Thern alltså Hif för Malmö FF - en klubb som pappa Jonas representerade vid två tillfällen.

HELSINGBORG. Simon Thern lämnar Helsingborg - för ärkerivalen Malmö FF. På onsdagen kom beskedet att talangen inte kommer att fortsätta i     Hif och bara minuterna senare kom nästa bomb för Hif-fansen: enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad har den 19-åringen, som debuterade i allsvenskan den gångna säsongen, skrivit på för MFF.

Hur tror du att fansen kommer att reagera?

– Han har gjort ett bra jobb hos oss. Han har alltid varit väldigt öppen och ärlig med sina planer och sina tankar. Men det är sånt som händer i fotbollen, ibland går man går till andra klubbar, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till Nyheter24.

"Naturligtvis är det trist"

Den unge mittfältarens kontrakt löper ut i slutet av mars, men Thern har länge antytt att han inte kommer att förlänga det. Nu står det alltså klart att han lämnar de regerande mästarna.

– Jag tycker naturligtvis att det är trist. Han är en bra person och en bra spelare. Men det är sånt som händer ibland, säger Jansson.

/
/
/
/
HIF
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!