Den 19-årige talangen gör sin första träning med laget först efter nyår.
1 av 2
Den 19-årige talangen gör sin första träning med laget först efter nyår. - Foto: FAKSIMIL/DJURGÅRDEN
Brian Span har skrivit på för Djurgården.
2 av 2
Brian Span har skrivit på för Djurgården. - Foto: FAKSIMIL/DJURGÅRDEN

Djurgården värvar amerikanskt

"Här kan jag hjälpa till med att vinna stora saker", säger det 19-åriga nyförvärvet.


STOCKHOLM. Han provspelade med Örebro i en vecka och med tyska Hoffenheim i tre i somras. Men nu har den 19-årige amerikanen Brian Span skrivit på för Djurgården.

– Jag vet att klubben har en stor historia, de har en ny tränare och de har visat stort intresse för mig de senaste månaderna. Det är en klubb där jag kan utvecklas och även hjälpa till med att vinna stora saker, säger han till klubbens hemsida.

"Cobi" lämnar därmed University of Virginia i den amerikanska collegeligan och ansluter till blåränderna först efter nyår.

– Vi ser honom som en ytter på höger- eller vänsterkanten även om han kan användas som ”nia”. Hans fysiska egenskaper i kombination med hans goda teknik ger honom spetsegenskaper, säger Dif-tränaren Magnus Pehrsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.