Söndag 13 Jun
Stockholm

Anders Svensson: "Twitterkontot är falskt"

"Nej, det är inte jag som twittrar, berättar Anders Svensson för Nyheter24.
1 av 2
"Nej, det är inte jag som twittrar, berättar Anders Svensson för Nyheter24. Foto: Faksimil från twitter
Nyheter24 kan avslöja att detta inte är Anders Svenssons personliga twitterkonto.
2 av 2
Nyheter24 kan avslöja att detta inte är Anders Svenssons personliga twitterkonto. Foto: Faksimil från twitter

NYHETER24 AVSLÖJAR. Landslagets mittfältsgeneral har blivit utsatt för en twitterkapning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. Under juldagen postade @anders8svensson sin första tweet till omvärlden. Kontot håller på än i dag och publicerade sin senaste post så sent som klockan 10 under tisdagsförmiddagen. Men Nyheter24 kan avslöja att det inte är Elfsborgs och landslagets mittfältsgeneral som ligger bakom kontot eller tweetsen som publiceras.

– Nej, jag har inte skapat ett sådant konto och det är inte heller jag som skrivit vad det än står där, säger Anders Svensson själv till Nyheter24.

I stället är det alltså någon som utger sig för at vara Svensson och ett par personer har redan gått på lögnen. Bland annat Glenn Hysén har twittrat till Svensson och önskat honom lycka till med sitt twittrande och att fotbollen går bra "utom mot Blåvitt. Ha d gott. Glenn.".

Kapade twitterkonton har blivit ett vanligt förekommande fenomen. Bland annat blev Williams Petzälls twitter hackad i slutet av oktober och i dess kölvatten skapades en intensiv mediestorm, då hackern publicerade hashkoder till olika journalisters lösenord.

Även Alexander Bard har utsatts för kapade twitterkonton. I likhet med Anders Svensson är det en person som utger sig för att vara Bard som twittrar. Och precis som Bard, som polisanmält det falska kontot, planerar Svensson att vidta åtgärder för att stoppa falsktwittraren.

– Ja, så fort jag kommer underfund med hur man går tillväga, säger Anders Svensson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela