1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Scanpix

Sista året för arenorna - då ställer 08:orna upp

AIK och Djurgården säljer fler säsongskort jämfört med förra säsongen - och Hammarby märker också av trenden: "Alla vill vara med sista året på arenan".


Säsongskorten:

Djurgården

Sålt i år: Förra veckan hade 2 238 säsongskort sålts.

Förra säsongen totalt: Såldes 4 500 säsongskort.

Årets målsättning totalt: 6 000.

AIK

Sålt i år: 5 252.

Förra säsongen totalt: 9 323.

Målsättning totalt: "Bättre än föregående säsong".

Hammarby

Nyheter24 har sökt Hammarby Fotboll för konkreta siffror utan framgång.

STOCKHOLM. Djurgården var först ut med att offentliggöra sina galna försäljningssiffror. Försäljningsansvarige Tomas Af Geijerstam häpnade över intresset.

I mitten av december hade klubben sålt 228 procent fler säsongskort jämfört med föregående säsong och ökat från 500 till 1 200 sålda säsongskort. Framför allt var det klackbiljetterna som bidrog till det fina resultatet. Där ökade Djurgården med över 1 000 procent, från 40 sålda till 500.

- Vi har skruvat lite på biljettpriserna; sänkt för dem som ska stå i klacken och infört ungdoms och pensionärspriser, sa Geijerstam till Nyheter24.

För Blåränderna är det sista året på Stockholm Stadion innan man överger Östermalm för Söderort och Stockholmsarenan.

- Absolut är det så att det påverkar att det är sista året på Stadion.

AIK visar bättre siffror än guldåret

Även Gnaget märker av ett ökat intresse. Klubben beskriver intresset för den sista säsongen på Råsunda som "enormt" och den 2 januari hade 5 252 säkrat sina säsongskort på Nationalarenan. 700 fler än vid samma tidpunkt förra året - och årets försäljning är den högsta siffran sen säsongen 2003.

- Vi märker att de som hade årskort förra säsongen inte vill bli av med sin plats nu när det är sista säsongen på Råsunda, säger Tony Aronsson, ansvarig för årskorten i AIK och fortsätter:

- Sen så är det ju så att de som har årskort i år har förtur på platserna på nya arenan nästa säsong.

Från och med 2013 kommer AIK spela på nybyggda Swedbank Arena.

Hammarby märker av det ökade intresset

Några officiella siffror för Hammarbys försäljning av säsongskorten finns ännu inte att tillgå. Men det är inte någon vågad gissning att intresset är stort inför det sista året på Söderstadion; klubbens supporterförening, Bajen Fans, blev förra veckan störst i Sverige när medlem 6 288 betalade in medlemsavgiften.

Och föreningens vice ordförande Gustav Gelin ser ett värdigt farväl av arenan som en säsongens viktigaste hållpunkter.

"Sveriges och hela universums vackraste fotbollsarena, Söderstadion ska få det värdiga avslut som den gjort sig förtjänt av efter 46 år av visst hopp och väldigt mycket förtvivlan", skriver han i sin blogg och fortsätter:

"Vi ska fylla läktarna till bristningsgränsen under alla de femton hemmamatcherna som blir våra sista någonsin i templet".

Man kan med andra ord konstatera att många vill uppleva sista året på Råsundastadion, Stockholms olympiastadion och Söderstadion på plats.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!