Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu får Djurgården och Hammarby vänta till sommaren.
Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu får Djurgården och Hammarby vänta till sommaren. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Stockholmsarenan skjuts upp: "Kommer kosta oss"

Nu är det officiellt att Djurgården och Hammarbys arena inte blir klar till premiären 2013.


Om arenan

"Stockholmsarenan är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser som kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Stockholmsarenan sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities. Vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globen City. Arenans första evenemang planeras till våren 2013." Taget från arenans hemsida.

STOCKHOLM. Djurgården och Hammarby får spela kvar på sina gamla arenor under vårsäsongen 2013. Detta står klart sedan byggbolaget Peab, som ansvarar för arenan, bekräftat förseningen i ett pressmeddelande.

- Vi kommer spela på Söderstadion tills Stockholmsarenan står klar. Det handlar om sex matcher, säger Kent Hertzell, ordförande i Bajen Fotboll till Nyheter24 och fortsätter:

- Det är klart att det kostar oss. Vi har gjort förberedelser för att spela där som nu förändras. Det handlar om mindre intäkter. Men det är för tidigt för att veta exakt hur det påverkar.

Djurgården kommer stanna på Stadion

Vi beklagar att arenan blir försenad till juli 2013 och sätter in alla möjliga resurser för att minimera den återstående byggtiden, säger Peabs vice vd Mats Johansson.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Stockholmsarenan skulle försenas men det har varit oklart hur länge.

Djurgården meddelar på sin hemsida att man kommer att fortsätta spela på Stockholms stadion under 2013 fram till dess att Stockholmsarenan ska stå klar i juli.

Just nu diskuterar Dif, Hammarby och de ansvariga för arenan om hur man ska gå vidare för att lösa de problem som uppstår för klubbarna i och med beskedet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.