Magnus Pehrssons Djurgården var ineffektivt och föll i premiären mot Elfsborg.
1 av 5
Magnus Pehrssons Djurgården var ineffektivt och föll i premiären mot Elfsborg. - Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
2 av 5
Lagkaptenen Anders Svensson blev stor segerhjälte för Elfsborg med sina två mål. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
3 av 5
Svensson var kritisk till det egna lagets spel efter den första halvleken: "Att vi leder med 2-0 är ett rån." - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
4 av 5
Elfsborgs målvakt Kenneth Höie stod för en bra insats med flera högklassiga räddningar. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
5 av 5
Djurgårdens mittback Marc Pedersen stod för lagets tröstmål i den andra halvleken. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Effektivt Elfsborg premiärslog Djurgården

Ett välspelande men ineffektivt Djurgården föll i Borås. Anders Svenssons två mål frälste hemmalaget.

Lördagens resultat

IF Elfsborg - Djurgårdens IF 2 - 1

GAIS - BK Häcken 0 - 0

GIF Sundsvall - Kalmar FF 0 - 1

BORÅS. Det var en typisk premiärmatch som utspelade sig på ett välfyllt Borås Arena. Högt tempo och många målchanser - men slarvigt och osäkert i passningsspelet.

Gästande Djurgården hade både spelet och chanserna, men Elfsborg och Anders Svensson gjorde målen. Efter en inledning där Djurgården pressade tillbaka hemmalaget ordentligt, utnyttjade Svensson en hörna i den 24:e spelminuten och gjorde säsongens första mål i Allsvenskan 2012.

"Förstår inte hur vi kan leda med 2-0"

I den första halvlekens slutskede var han åter igen påpassligt framme när Daniel Sjölund tappade bollen på egen planhalva och placerade in 2-0 bakom en chanslös Kasper Jensen.

- Att vi leder med 2-0 är ett totalt rån, vi är helt utspelade. Jag förstår inte hur vi kan leda, sade tvåmålsskytten till Canal Plus i pausen.

Trots att Djurgården inte hade samma övertag i andra halvlek, bröt nyförvärvet Marc Pedersen lagets målnolla i den 67:e minuten, då han höll sig framme på en hörna. Fler mål blev det inte och Elfsborg får en bra start, trots lagets skadebekymmer.

- Jag är nöjd med vårt spel, men det är givetvis tungt att förlora, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson till Canal Plus.