Bassombengs GAIS och Ali Khans Häcken utkämpade årets första Göteborgsderby. Matchen slutade mållös, 0-0. - Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Daniel Mendes avgjorde mötet mellan GIF Sundsvall och Kalmar med matchens enda mål. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Kalmar fick en bra start på säsongen i och med 1-0-segern i Sundsvall.
Kalmar fick en bra start på säsongen i och med 1-0-segern i Sundsvall. - Foto: Robin Nordlund / SCANPIX /
Mervan Celik hann bli spelklar för GAIS till premiären mot Häcken, men gjorde inget större väsen av sig. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Mållöst i årets första Göteborgsderby

"Lill-derbyt" mellan GAIS och BK Häcken bjöd inte på någon publikfriande fotboll. Häckens Björn Anklev var närmast att bryta målnollan med ett stolpskott.

Lördagens resultat

IF Elfsborg - Djurgårdens IF 2 - 1

GAIS - BK Häcken 0 - 0

GIF Sundsvall - Kalmar FF 0 - 1

GÖTEBORG. GAIS färska nyförvärv Mervan Celik var ganska osynlig när hans lag fick med sig en poäng mot stadsrivalerna Häcken.

Hemmalaget hade en stark inledning men fick inte in bollen. Istället var Häckens Björn Anklev närmast att bryta målnollan i matchen. Hans skott i den 18:e minuten överlistade målvaken men tog i stolpen.

Erik Johansson var nära för GAIS i den 80:e minuten, men hans nick på Wanderson do Carmos hörna räddades på linjen av Häckens målvakt Christoffer Källqvist.

Kalmar vinnare i Norrland

Kalmar kunde däremot bryta målnollan i sin premiär. På bortaplan, mot nykomlingarna GIF Sundsvall, blev brassen Daniel Mendes matchens ende målskytt i den 54:e minuten. Tre poäng till smålänningarna i en match där GIF Sundsvall fick anfallaren Johan Eklund utvisad.

/
/
/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.