Syrianska-jubel efter kvitteringen. - Foto: Scanpix
3 av 4
Gefle firar Jacob Orlovs1-0 mål. - Foto: Scanpix
Mikael Dahlberg hade chansen att avgöra i den 86.e minuten - men nickade över.
4 av 4
Mikael Dahlberg hade chansen att avgöra i den 86.e minuten - men nickade över. - Foto: Scanpix

Självmålet som räddade Syrianska

Jakob Orlov gav Gefle ledningen. Men i den 58:e minuten nickade Gefles Linus Malmborg in bollen i eget mål  och matchen slutade oavgjort.

Gefle-Syrianska 1-1

1—0 Jakob Orlov (13), 1—1 självmål (58).

Varningar, Gefle: Olof Mård. Syrianska: Dinko Felic, Anders Bååth.

Domare: Andreas Ekberg, Malmö.

Publik:4 612.

Gefle (4—4—2): Mattias Hugosson — Daniel Bernhardsson, Olof Mård, Linus Malmborg, Pär Asp — Eric Larsson (Hjalmar Öhagen 67), Marcus Hansson, Alexander Faltsetas (Zakaria Abdullai 79), Jonas Lantto — Mikael Dahlberg, Jakob Orlov (Johan Oremo 73).

Syrianska FC (4—3—3): Dwayne Miller — Alessandro Silva Perreira, Haris Skenderovic, Omar Jawo, Gabriel Somi — Louay Chanko (Alexander Michel 31), Dinko Felic, Johan Arneng — Lawal Ismail (Anders Bååth 65), Admir Aganovic, Sharbel Touma (Özgur Yasar 90).

GÄVLE. Gefle fick en drömstart - efter 13 minuter placerade Jakob Orlov in 1-0. Gefleanfallaren kom fri efter en långboll från Marcus Hansson.

Hemmalaget var bäst under den första halvleken men gjorde inga fler mål.

Syrianska höjde sig i den andra halvleken och fick till en kvittering - när Geflebacken nickade in bollen i fel bur. Målet kom till efter en frispark från Syrianskas Johan Arneng.

Besvikelse i Gefle-lägret

Gefle var det bättre laget matchen igenom och hade flera farliga målchanser, till exempel nickade Mikael Dahlberg över i den 86:e minuten.

Men det blev inga fler mål för Gefle - och Linus Malmborg blev syndabock.

– Det spelar ingen roll, det är klart att det är tråkigt för Linus skull och allas skull, men jag tänker bara på tre poäng och det är det som känns surt just nu, säger Gefle-målvakten Mattias Hugosson till Canal plus.

Tack vare poängen är Syrianska fortfarande obesegrat i årets allsvenska.