Sebastian Rajalakso gjorde matchens enda mål.
1 av 4
Sebastian Rajalakso gjorde matchens enda mål. - Foto: Scanpix
Sundsvall lyckades inte få hål på Djurgården, trots en man mer på plan.
2 av 4
Sundsvall lyckades inte få hål på Djurgården, trots en man mer på plan. - Foto: Scanpix
Sundsvalls Michel Pires i duell med Djurgårdens Petter Gustafsson.
3 av 4
Sundsvalls Michel Pires i duell med Djurgårdens Petter Gustafsson. - Foto: Scanpix
Djurgården tackade publiken efter hemmapremiären.
4 av 4
Djurgården tackade publiken efter hemmapremiären. - Foto: Scanpix

Rajalakso sköt DIF till seger – trots utvisningskaos

Djurgården fick spela med en man kort i en timme – men vann ändå hemmapremiären mot Sundsvall med 1-0.


Djurgården-Gif Sundsvall 1-0

(1—0)

1—0 Sebastian Rajalakso (5).

Utv, Djurgården: Marc Pedersen (32).

Varningar, Djurgården: Daniel Sjölund, James Keene. Gif Sundsvall: David Myrestam, Michel Pires, Ari Freyr Skulason.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 11 742.

Djurgården (4—4—2): Kasper Jensen — Kebba Ceesay, Joona Toivio, Marc Pedersen, Petter Gustafsson — Petter Nymann-Mikkelsen (Emil Bergström 73), Daniel Sjölund, Yussif Chibsah, Sebastian Rajalakso — Kasper Hämäläinen, Ricardo Santos (James Keene 79).

Gif Sundsvall (4—5—1): Oscar Berglund — Fredric Jonson, Stefan Ålander, Marcus Danielsson, David Myrestam — Daniel Sliper (Michel Pires 57), Ari Freyr Skulason, Fredrik Holster (Christian Brink 66), Kevin Walker, Simon Helg — Emil Forsberg (Pa Dibba 10).

STOCKHOLM.  Sebastian Rajalakso gjorde matchens enda mål. Efter fem minuterfick han bollen på vänsterkanten och placerade in den vid första stolpen.

– Just i de här situationerna känner jag mig ganska trygg. Man har tränat på det, så det är skönt att det satt, sa Sebastian Rajalakso till Canal plus i paus.

Djurgården hade trycket fram till 32:a minuten. Då åkte drabbades hemmalaget av en utvisning, helt rätt – men det röda kortet delades ut till helt fel spelare. Marc Pedersen fick lämna planen, men teve-bilderna visade tydligt att det var Yussif Chibsah som sänkte Fredrik Holster med armarna upp i ansiktet.

Trots en man mer lyckades inte Giffarna kvittera. Djurgården höll undan och vann med 1-0.

– Fantastiskt skönt att vi får tre poäng. Vi är riktigt bra fram till utvisningen, sen byter matchen helt karaktär och det handlar om att spela ett disciplinerat fösvarsspel, vara klok, hålla i bollen och ställa om när chansen kom, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson till Canal plus.

Giffarnas Ari Freyr Skúlason var inte nöjd med sitt lags offensiva spel.

– Det var en tuff match. De fick en kanonbra start och får publiken med sig, samtidigt som vi inte får till det. Vi måste göra mål, så enkelt är det. Vi var för dåliga offensivt, säger han till Canal plus.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.