Elfsborgsspelarna hade kul på planen.
Jon Jönsson satte 4-0.

Elfsborg drar ifrån efter femte raka

Elfsborg besegrade Syrianska med 4-1 på bortaplan. Leder nu Allsvenskan med fem poäng efter sju omgångar.

Syrianska 1 - 4 Elfsborg

0—1 Stefan Ishizaki (16), 0—2 David Elm (21), 0—3 Stefan Ishizaki (58), 0—4 Jon Jönsson (66), 1—4 Dinko Felic (90).

Varningar, Syrianska FC: Alexander Michel, Marcos Gondra Krug. Elfsborg: Stefan Larsson.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa

Publik: 1 610.

Syrianska FC (4—5—1): Lasse Staw — Alexander Michel, Omar Jawo, Rabi Elia (Gabriel Somi 34), Alessandro Silva Perreira — Sharbel Touma (Matthew Mbuta Andongcho 64), Louay Chanko, Marcos Gondra Krug, Johan Arneng, Yussuf Saleh — Admir Aganovic (Dinko Felic 65).

Elfsborg (4—4—2): Kenneth Höje — Johan Larsson, Jon Jönsson, Joackim Jörgensen, Stefan Larsson — Stefan Ishizaki (Andreas Klarström 71), Oscar Hiljemark (Marcus Rohdén 83), Anders Svensson, Viktor Claesson — Lasse Nilsson (Amadou Jawo 68), David Elm.

– Det är jättebra. Med en sån här start vi har fått är det fantastiskt. Det har gått bra, vi jobbar lite hårdare och har bättre balans nu än tidigare, säger Elfsborg Jon Jönsson till Canal plus.

Redan i den 16:e minuten stal Stefan Ishizaki bollen av Syrianskas Lolo Chanko och sköt bollen förbi Lasse Staw i Syrianskas mål. 1-0 var ett faktum. Och mer skulle komma.

Bara sex minuter senare gör David Elm 2–0 på hörna. Elm var mycket pigg i matchen och var väl värd sitt mål.

I den andra halvleken fortsätter Jörgen Lennartssons Elfsborg sin forcering och Syrianska ser nästintill lamslagna ut av serieledarna.

Dåligt försvarsspel av Syrianska

Izhizaki gör matchens snyggaste mål. Han hoppar själv över bollen som når Lasse Nilsson som slår tillbaka den i djupet till Izhizaki som enkelt fixar 3-0.

Bara sex minuter senare satte Jon Jönsson 4–0 för boråsarna efter dåligt försvarsspel av Syrianska.

I den 93:e minuten snyggar dock Dinko Felic till siffrorna och matchen slutar 4–1 i Södertälje.

Trepoängaren innebär att ligaledarna Elfsborg har fem poäng ner till närmaste lag, Häcken, efter bara sju omgångar.

För Syrianska går det minst lika dåligt. Detta var Södertäljeklubbens femte raka och under torsdagen kan Örebro gå förbi om de lyckas ta poäng borta mot Djurgården.