Djurgårdens James Keene jublar efter att ha gjort mål för Djurgården i den 47:e minuten. - Foto: SCANPIX
Christer Youseff gratuleras efter sitt segermål.
Christer Youseff gratuleras efter sitt segermål. - Foto: Bildbyrån
Valdet Rama satte 1-0 på straff i den första halvleken.
Valdet Rama satte 1-0 på straff i den första halvleken. - Foto: Bildbyrån
ÖSK:s Mohammed Saeid drog på sig två varningar på mindre än en minut.
ÖSK:s Mohammed Saeid drog på sig två varningar på mindre än en minut. - Foto: SCANPIX

Djurgården sänkte krislaget Örebro

Mardrömmen fortsätter för Örebro, som trots 1-0 ledning misslyckades med att ta säsongens första seger. Tack vare James Keenes och Christer Youseffs mål i andra halvlek förankrade Djurgården Örebro i tabellbotten.

Djurgården - Örebro

0—1 Valdet Rama (37 str), 1—1 James Keene (47), 2—1 Christer Youssef (62).

Utv, Örebro: Mohammed Saeid (53).

Varningar, Örebro: Samuel Wowoah, Tobias Grahn, Patrik Haginge.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 6 587.

Djurgården: (4—4—2): Tommi Vaiho — Peter Nymann Mikkelsen, Joona Toivio, Marc Pedersen, Andreas Dahlén — Philip Hellquist (Petter Gustafsson 81), Yussif Chibsah (Christer Youssef 61), Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso — Kasper Hämäläinen, James Keene (Ricardo Santos 89).

Örebro: (4—3—3): Tomer Chenchinski — Tommy Wirtanen, Patrik Haginge, Magnus Wikström, Samuel Wowoah — Emil Berger (Peter Samuelsson 90), Tobias Grahn, Mohammed Saeid — Karl Holmberg (Christoffer Wiktorsson 67), William Atashkadeh, Valdet Rama (Kushtrim Lushtaku 67).

Övriga resultat

Gefle - Norrköping 0 - 2

Mjällby - Malmö 2- 2

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

STOCKHOLM. Djurgården satte full fart framåt efter paus när de vände 0-1 underläge till seger. James Keene kvitterade med ett välplacerat vänsterskott i den 47:e minuten. Men olyckan var inte slut där för gästerna. Tio minuter senare visades Örebrospelaren Mohammed Saeid ut efter att ha fått två gula kort på mindre än en minut.

Efter det var det Dif för hela slanten. I den 62:a minuten gjorde den inhoppande Christer Youseff avgörande 2-1, efter att ha fått stå helt fri framför gästernas mål.

- Vi får en väldigt dålig start på andra halvlek och de gör först 1–1 som ger energi till hemmalaget. Sedan kommer utvisningen och så släpper vi för enkelt in ett andra mål. Det är sådana grejer man absolut inte får göra och då går det så här, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström till Canal Plus.

Örebros mål kom till på straff i slutet av den första halvleken. Joona Toivio sparkade ner Rama, som föll lätt och domaren pekade på straffpunkten. Anfallaren tog själv hand om straffen och gjorde inga misstag.

I och med förlusten ligger närkingarna sist med 3 poäng och har ingen seger efter sju omgångar. Det är Örebros sämsta start sedan 1993.

- Jag kollar ej historiken. Vi lever i nuet, sa Boström till Canal Plus.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.