1 av 5
Abiola Dauda trodde han hade fixat en viktigt trepoängare för Kalmar med sina två mål inom loppet av sex minuter i första halvlek. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
2 av 5
Henrik Rydströms Kalmar har inte fått den start på säsongen de tänkt sig. Inte heller mot Gais blev det tre poäng. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
3 av 5
Wanderson do Carmos 0-1-mål såg länge ut att inte ge något, innan Olsson frälste gästerna på Guldfågeln Arena. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
4 av 5
Dauda har därmed gjort fem mål i årets allsvenska, delad etta med Häckens Majeed Waris och René Makondele samt Åtvidabergs Viktor Prodell. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
5 av 5
Alexander Axén och hans Gais fick jubla sist sedan Jakob Olsson kvitterat på stopptid mot Kalmar. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Axén fick jubla sist efter jätterysare

Abiola Daudas två mål på sex minuter såg ut att fixa tre viktiga poäng till Kalmar FF. Men Gais Jakob Olsson ville annorlunda.

Kalmar FF - Gais 2-2

0—1 Wanderson (12), 1—1 Abiola Dauda (23), 2—1 Abiola Dauda (29), 2—2 Jakob Olsson (90).

Varningar, Kalmar FF: Papa Diouf. Gais: Kenneth Gustafsson, Archford Gutu, Henrik Rydström. Gais: Richard Ekunde, Erik Johansson.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 5 585.

Kalmar FF (4—3—3): Etrit Berisha — Emin Nouri, Paulus Arajuuri (Nenad Djordevic 24), Markus Thorbjörnsson, Jörgen Skjelvik — Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson — Papa Diouf, Abiola Dauda (Jonathan McDonald 87), Archford Gutu (Sebastian Andersson 87).

Gais (4—4—2): Henri Silanpää — Richard Ekunde, Calum Angus (Mervan Celik 60), Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson — Romario Pereira (Peter Ijeh 70), Markus Gustafsson, Reuben Ayarna, Erik Johansson — Linus Tornblad (Jakob Olsson 77), Wanderson.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

KALMAR. Kalmar kontrollerade spelet och hade en 2-1-ledning. Då slog inhopparen Jakob Olsson till på stopptid och fixade en poäng åt Gais.

- Vi får vara glada att vi får en pinne så som matchen utvecklas. Men sett till inledningen borde vi ha tagit tre poäng, säger poängräddaren Olsson till Canal plus.

Kalmars målkung Abiola Dauda såg länge ut att bli stor hjälte i bottenmötet mellan Kalmar och Gais. Två gånger om small det bakom Henri Sillanpää i Gais-målet - inom loppet av sex minuter. Båda gånger var Dauda siste man på bollen.

- Jag visste att jag måste gå på första stolpen, det var perfekt tajming, säger tvåmålsskytten till Canal plus om sitt första mål.

Men istället kom det förlösande 2-2-målet för Alexander Axéns Gais.

- Det känns ändå rättvist med oavgjort. Jag är nöjd med att våra anfallare är inblandade i alla mål, det har påverkat på ett positivt sätt. Nu måste vi bara börja vinna matcher, säger Gais-tränaren till Canal plus.

Innan Daudas målexplosion var det gästande Gais som höll i taktpinnen. "Makrillarnas" ihärdiga press gav utdelning genom den utpräglade målskytten Wanderson do Carmo.

Hypade nyförvärvet debuterade

Det är inte bara dystra miner för Nanne Bergstrands lag. Lagets storvärvning Nenad Djordjevic, hoppade in i den 23:e minuten och stod för en stabil insats i sin allsvenska debut.

Det oavgjorda resultatet innebär att båda lagen får fortsätta kämpa för att ta sig ur bottenstriden. Med sju omgångar spelade har Kalmar åtta poäng och Gais sju.

/
/
/
/

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.