Concha gjorde Galli till MFF:are: "De spelar som Barcelona"

- 11/05/2012, 15:59 -
Trettiotreåriga Galli är veckans kändsissupporter.
1 av 6

Trettiotreåriga Galli är veckans kändsissupporter.

SCANPIX

Claudi följde Dif - men är nu trogen Di Blåe.
2 av 6

Claudi följde Dif - men är nu trogen Di Blåe.

Bildbyrån

MFF-jubel efter segern i går.
3 av 6

MFF-jubel efter segern i går.

Bildbyrån

" Zlatan är alltid Zlatan, han är ju bäst i världen så han får gärna komma tillbaka".
4 av 6

" Zlatan är alltid Zlatan, han är ju bäst i världen så han får gärna komma tillbaka".

Bildbyrån

Programledaren och skådespelerskan Claudia Galli har inte missat en enda hemmamatch i år.
5 av 6

Programledaren och skådespelerskan Claudia Galli har inte missat en enda hemmamatch i år.

Privat

Claudia Gallis man är kusin med förre MFF-spelaren Matias Concha.
6 av 6

Claudia Gallis man är kusin med förre MFF-spelaren Matias Concha.

Bildbyrån

KÄNDISSUPPORTERN. Programledaren om sin nya favoritklubb, derbysegern och planerna på att värva sin mans kusin: "Jag ska övertala Matias Concha att komma hem". 

MALMÖ/STOCKHOLM. Hon bor både i Stockholm och i Malmö - men missar aldrig en hemmamatch på Swedbank Stadion. Kanske inte så konstigt när Claudia Gallis man heter Manuel Concha - och är kusin till Matias.

Hur känns det i dag?

– Det känns ju rätt så trevlig måste jag säga. Det var ju en sådan fantastisk stämning och match, förutom när Helsingborgsfansen fick för sig att elda. I går spelade MFF som Barcelona, säger Claudia Galli och fortsätter:

– Jag är mer för att älska än att hata, det är trevligare. Men Hif-fansen hade en stor skylt där det stod "Svenska Mästare", och sen ligger de under med 3-0, det är alltid kul att vinna när de går ut hårt.

Du hittar henne nära planen. Ståendes någonstans på sektionerna 11 till 14. Hittills har hon inte missat en enda hemmamatch i år - men MFF var inte laget hon höll från början.

– Jag var faktist Djurgårdare först. Jag har en storebrorsa som är djurgårdare, och jag var på mycket Dif-matcher för tio år sedan.

Har du några känslor kvar för Dif?

– Om jag inte hade hållt på MFF, så hade jag kanske hållt på dem. Det går att hålla på något annat lag i Europa, men inte att hålla på två lag i Sverige. I Sverige är det MFF som är mitt lag, så är det.

"Borde stå i klacken - men kan inte alla ramsor"

Galli är relativt ung som MFF-supporter och ser det inte som ett måste att se alla bortamatcher. Men hon följer kamperna på twitter. Hennes största egenskap som supporter - är hennes röst.

– Jag skriker extremt mycket, det kanske inte är så bra alltid när man ska på inspelning dagen efter. Och det okontrollerbart högt och jag blir extremt glad och sjunger högst när MFF gör mål, säger Galli och fortsätter:  

– Jag är ganska livlig, jag borde kanske stå i klacken, men då får jag nog lära mig fler ramsor. Jag älskar deras hymn, den är otroligt stämningsfull och mäktig. Hymnen får de gärna sjunga 3-4 gånger, den är så bra.

Vad tycker du om MFF:s säsong i år?

- Jag tycker att den är bra. De sista matcherna har lite olika stjärnor lyst för varje match. Mathias Ranégie har varit fanstastisk med sina mål. I går vad Daniel Larsson bra, han är verkligen snabb och Jimmy Durmaz är alltid stabil.

FEM SNABBA MED CLAUDIA GALLI

Om Zlatan:

Zlatan är alltid Zlatan, han är ju bäst i världen så han får gärna komma tillbaka, även om det inte verkar så nu. Men om han ångrar sig är han varmt välkommen.

Om Matias Concha:

– Jag hoppas att min mans kusin kommer tillbaka, det vore passande att gå och titta på en släkting. Ska försöka övertala honom nu när jag har lärt mig hymnen och allt.

Bästa Malmöminne:

– Det måste nog vara i går, jag tycker att det var helt sanslöst att möta Svenska mästarna och spela ut dem som i går.

Om Malmö hade haft en hundmaskot:

– Det skulle vara min Kitty. Det är en rumänsk gatuhund, en blandras. Jag tycker att Kitty skulle vara maskot.

Stockholm eller Malmö?

- Oj, vad svårt. Just nu säger jag Malmö, jag är nykär. Men Stockholm är alltid Stockholm, det är svårt. Man behöver inte välja.