Veteranen Patrik "Bagarn" Rosengren fick en varning i första halvlek.
1 av 6
Veteranen Patrik "Bagarn" Rosengren fick en varning i första halvlek. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Men Mjällby och IFK Göteborg delade poängen.
2 av 6
Men Mjällby och IFK Göteborg delade poängen. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Erton Fejzullahu har nu gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.
3 av 6
Erton Fejzullahu har nu gjort fem mål på de fyra senaste matcherna. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
4 av 6
1-0-målet i den första halvleken av det före detta hollandsproffset var mycket snyggt, och otagbart för Alvbåge. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
5 av 6
Per Ericsson hade två riktigt vassa lägen att avgöra matchen mot laget han själv är utlånad ifrån. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
6 av 6
Efter bra arbete av Pontus Farnerud på mittplan kunde Robin Söder kvittera till 1–1 i den andra halvleken. - Foto: Patric Söderström/Scanpix

Stiller nära att avgöra på övertid

Mjällby och IFK Göteborg slutade rättvist 1–1 på Strandvallen – trots att Hannes Stiller hade en stenhård nick i ribban på övertid.

Mjällby - IFK Göteborg 1-1 (1–0)

TT.

1—0 Erton Fejzullahu (24), 1—1 Robin Söder (52).

Varningar, Mjällby: Patrik Rosengren, Marcus Ekenberg. IFK Göteborg: Philip Haglund, Pontus Farnerud.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 6 112.

Mjällby (4—4—2): Mattias Asper — Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson — Haris Radetinac, Daniel Nilsson, Dominique Kivuvu, Daniel Nicklasson (Pär Ericsson 38) — Marcus Pode (Simon Nilsson 62), Erton Fejzullahu (Marcus Ekenberg 81).

IFK Göteborg (4—4—2): John Alvbåge — Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam — Joel Allansson (Stefan Selakovic 85), Philip Haglund, Pontus Farnerud, Tobias Hysén — Robin Söder (Hannes Stiller 77), David Moberg Karlsson (Nordin Gerzic 67).

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

HÄLLEVIK. I en jämn match på Strandvallen var Hannes Stiller bara några centimeter ifrån att ge IFK Göteborg tre poäng. I den första övertidsminuten kom han högst upp på ett inlägg och fick till en klockren träff rakt i ribban. Rent målchansmässigt var dock slutresultatet rättvist. Mjällbys lån, tillika IFK Göteborgs utlån, Pär Ericsson hade två jättelägen att göra 2–1 på sitt lag men lyckades inte få hål på en storspelande John Alvbåge.

– Det känns kluvet. Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi fick matchen dit vill ville. Men det är en ganska jämn match, Stiller och Pär hade en varsin chans att avgöra, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till Canal plus.

Lagen ägde varsin halvlek

Annars ägde de båda lagen en varsin halvlek. Mjällby styrde spelet i första och gjorde även 1–0 genom Erton Fejzullahu – hans femte mål på de senaste fyra matcherna i allsvenskan – i den 24:e minuten. Det efter rejäl försvarstavla av Emil Salomonsson som slog en klumpig hemåtpass som Marcus Pode plockade upp bollen och serverade Fejzullahu. Därefter styrde Mjällby spelet i den första halvan av matchen.

Den andra halvleken ägde dock pigge Robin Söder och IFK Göteborg. Redan i den 52:a minuten visade Söder prov på bra bollteknik när han sög ner en boll i straffområdet och distinkt tryckte in kvitteringen till 1–1 bakom Mattias Asper.